Debatt

«Velferd skal være fellesskapets oppgave»

SV har fem enkle krav til den kommende regjeringen.

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 

debatt

Vårt mål med stortingsvalget i 2017 er at Norge får et nytt flertall, en ny regjering og en ny politisk retning. Vi vil ha en regjering som har fokus på omfordeling, solidaritet, et sterkere fellesskap og lavere klimagassutslipp.

Valget i år handler om hva slags fremtid vi ønsker å skape for generasjonene som kommer etter oss. Vi vil ha et samfunn der forskjellene blir mindre og at færre barn må vokse opp i fattigdom.

Vi ønsker et samfunn der vi i fellesskap sørger for at alle har tilgang til gode barnehager, skoler og helsetjenester. Vi vil ha et samfunn der vi sammen tar vare på miljøet og reduserer klimagassutslippene.

SV stiller derfor 5 hovedkrav i ei eventuell forhandling om en ny rødgrønn regjering.

1. Øk barnetrygden. Ei kraftig og årlig opptrapping av barnetrygden i perioden, samt en ekstra målretting mot fattige familier.

2. Sårbare områder som Lofoten, Vesterålen, Senja, Møreblokkene, iskanten, polarfronten og uåpnede deler på norsk sokkel skal forbli uten oljevirksomhet.

3. Flere lærere. En nasjonal norm for lærertetthet. Maks 15 elever per lærer fra 1–4. trinn og maks 20 elever per lærer fra 5–10. trinn.

4. Profittfri velferd. Velferd skal være fellesskapets oppgave, og pengene skal komme innbyggerne til gode- ikke gå til profitt for eierne av kommersielle foretak.

5. Vi vil støtte et internasjonalt forbud mot atomvåpen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

debatt