Samtidig som Skittenelv skole foreslås ofret for å få kommune regnskapet til å gå i hop ser man behov for nye og flere tiltak på kultursiden. Oldervik-barn risikerer over syv mil i buss i tillegg til at de må passere to rasutsatte områder. Når skolebarnas sikkerhet og læringsutbytte foreslås nedprioritert, klarer jeg ikke helt å se dette i sammenheng med at det skal satses på «gode og hensiktsmessige løsninger» (Handlings- og økonomiplanen 2019-2022, Administrasjonssjefens forord) som nevnte plan fremhever.

I det samme forordet legges det også vekt på at «dagens tjenestetilbud og – nivå skal opprettholdes» samtidig foreslås det å legge ned fire distrikts barnehager. Disse fire barnehagene utgjør nesten halvparten av alle distrikts barnehagene i kommunen vår. Så sent som i fjor kjempet Vengsøy barnehage en hard kamp for sin eksistens. Vengsøy måtte oppleve et politikerbesøk slik at våre folkevalgte ved selvsyn kunne se at det ikke er greit å utsette småbarn for to timers reisevei dersom barnehagen hadde blitt nedlagt. Nå er denne barnehagen på nytt foreslått nedlagt. Denne gangen tar imidlertid Vengsøy med seg 3 andre barnehager i dragsuget, om administrasjonssjefen får det som hun vil.

Riktignok har ikke denne planen nådd politiske behandling, men sommeren går fort og snart er våre «distriktsvennlige» politikere klare for nye kuttvedtak. Så blir det interessant å se om det blir «på han igjen» for Vengsøy og de andre distriktsbarnehagene, eller om våre politikere husker turen fra i fjor.