Debatt:

«Så var det på han igjen!»

Handlings- og økonomiplanen 2019–2022 består ikke bare harde prioriteringer, men fremmer også et syn på hvilke verdier som er viktige å ta vare på.

Ann Sissel Enoksen, By- og landlista i Tromsø.   Foto: Tom Benjaminsen

debatt

Samtidig som Skittenelv skole foreslås ofret for å få kommune regnskapet til å gå i hop ser man behov for nye og flere tiltak på kultursiden. Oldervik-barn risikerer over syv mil i buss i tillegg til at de må passere to rasutsatte områder. Når skolebarnas sikkerhet og læringsutbytte foreslås nedprioritert, klarer jeg ikke helt å se dette i sammenheng med at det skal satses på «gode og hensiktsmessige løsninger» (Handlings- og økonomiplanen 2019-2022, Administrasjonssjefens forord) som nevnte plan fremhever.


– Virker som om kommunen ønsker å stikke kjepper i hjulene

Lokallagene vil kjempe med nebb og klør for å beholde barnehagene som er foreslått nedlagt i kommuneadministrasjonens handlings- og økonomiplan for 2019–2021.

 

I det samme forordet legges det også vekt på at «dagens tjenestetilbud og – nivå skal opprettholdes» samtidig foreslås det å legge ned fire distrikts barnehager. Disse fire barnehagene utgjør nesten halvparten av alle distrikts barnehagene i kommunen vår. Så sent som i fjor kjempet Vengsøy barnehage en hard kamp for sin eksistens. Vengsøy måtte oppleve et politikerbesøk slik at våre folkevalgte ved selvsyn kunne se at det ikke er greit å utsette småbarn for to timers reisevei dersom barnehagen hadde blitt nedlagt. Nå er denne barnehagen på nytt foreslått nedlagt. Denne gangen tar imidlertid Vengsøy med seg 3 andre barnehager i dragsuget, om administrasjonssjefen får det som hun vil.


Kommunen vil legge ned disse distriktsbarnehagene

I kommuneadministrasjonens handlings- og økonomiplan for 2019–2021 foreslås det å legge ned fire distriktsbarnehager.

 

Riktignok har ikke denne planen nådd politiske behandling, men sommeren går fort og snart er våre «distriktsvennlige» politikere klare for nye kuttvedtak. Så blir det interessant å se om det blir «på han igjen» for Vengsøy og de andre distriktsbarnehagene, eller om våre politikere husker turen fra i fjor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

debatt