Vi har mange utfordringer i vårt fylke, og vi skal ikke mange generasjoner tilbake før vi selv var rammet av både krig og nød. Det er verdt å nevne at vi også i dag lever i svært usikre tider.

Det er derfor ikke vanskelig for oss å føle på andres nød. TV-aksjonen er viktig, og det er flott at vi kan gi.

Fylkesrådet i Troms og Finnmark, bestående av Ap, Sp og SV, har derfor vedtatt at fylkeskommunen skal bidra med én krone per innbygger i vårt fylke. På den måten er alle innbyggerne våre med på å bidra til denne viktige saken.

Årets TV-aksjon går av stabelen 23. oktober, og det er Leger uten grenser som står som mottaker av pengene det norske folk samler inn. Én krone per innbygger betyr at 241.764 kroner bli overført til Leger uten grensers innsamlingsaksjon fra alle oss som bor i Troms og Finnmark fylke.

Organisasjonen jobber med forebygging og behandling av sykdommer som rammer alle. De bidrar på tvers av landegrenser, helt uavhengig av etnisitet, legning, kjønn, religion, alder eller politisk ståsted. Sentralt i år står fire land som mottakere. Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone.

Behandling av sykdom og forebygging av epidemier er kjernen i årets aksjon. Å sørge for tilgang på vaksiner, livreddende medisiner, legebehandling av kjente og ukjente sykdommer samt å utvikle medisiner mot glemte, men dødelige sykdommer er kritisk helsehjelp som alle bør ha tilgang på.

Til slutt drister vi oss til å oppfordre hver og en som har muligheten til å gi sitt eget bidrag til TV-aksjonen. Hvis du i tillegg har tid og anledning til å melde deg som bøssebærer i ditt distrikt er det også helt fantastisk.

Dermed er oppfordringene gitt og vi ønsker Leger uten grenser all mulig lykke til med årets TV-aksjon. Vi håper på ny rekord og mengder med god hjelp til de som trenger det mest. Som Leger uten grenser selv sier det: TV-aksjonen 2022 skal gi medisinsk behandling til dem som trenger det mest. Sammen redder vi liv!