Minneord: Leif Sigfred Hermann Sørensen

Den siste Vanneboes, Leif Sigfred Hermann Sørensen, har gått ut av tiden. I januar døde vår kjære far, svigerfar, farfar og oldefar etter kort tids sykdom.

Leif blei født 24. mars 1936 i Tromsø. Han var nummer to i søskenrekken og siste gjenlevende av tre sønner til Signe Berlotte fra Burøya og Edvin Sigurd Halvdan fra Hansjordnesbukta. Hans brødre var Charles og Jan Aron.

Sine første leveår hadde han i Seminargata, senere noen år på Minde og da krigen herjet som verst, flyttet Edvin og Signe med guttene til Risvika.

I 1946 kjøpte Edvin og Signe tomt og bygde hus i Terjevika. Huset i Terjevika blei et godt hjem for Leif og brødrene.

Da Elsa kom inn i familien bodde hun, Leif og Stein Roar på Valgrinda ved Grøholdt fram til den nye generasjonsboligen i Terjevika ble ferdig i 1962. Etter dette kom guttene som perler på en snor, Håvard, Jøran og Ole Morten. Elsa hadde nok å henge fingrene i og var nok glad for avlastingen hun hadde i Signe, Edvin og Arne i generasjonsboligen.

Leif tilbrakte mange sommerferier i barne- og ungdomsår på Burøya hos sine besteforeldre Bereth og Wilhelm. Her var han hjelpegutt med fjøsstell og høyonn, og han ble god venn med fetter Edmund som han hadde kontakt med helt til det siste.

Leif interesserte seg tidlig for musikk. Han spilte trommer i skole-, ungdoms- og janitsjarkorps. Etter hvert ble han trommis i forskjellige band som Music Makers, Bror Dahls Kvartett og Olaf Marienborgs Kvartett, og på spillejobb på Håndverkeren møtte han Elsa, sin kjæreste gjennom 67 år.

I 1959 var han med på å starte Vannebos Dixieland Band. Bandet spilte skolekonserter over hele Norge i regi av Rikskonsertene, og gjestet ved flere anledninger TV-studioet til NRK. De ble legendarisk og holdt det gående i over 40 år med spillejobber langt utover Tromsø og Norges grenser. De spilte blant annet i New Orleans, Seattle, Moskva, Amsterdam, Stockholm, København og Helsingfors. Plateinnspillinger ble det ved flere anledninger.

Leif utdannet seg til radartekniker gjennom forsvaret på Lutvann og i Bodø. Etter militærtjenesten jobbet han i mange år for Møller Radioservice og Joma i Tromsø.

I 1964 ble han ansatt som lærer i navigasjonsinstrumenter ved den nybygde Tromsø Sjømannsskole på St. Hanshaugen. Leif var en dyktig, godt likt og karismatisk lærer som har utdannet mange skipsnavigatører. Senere tok han gyrokompass utdannelse i Kiel hos Anschütz, og etterhvert etablerte han agentur for Anschütz i Tromsø. Han solgte gyrokompasser og utførte service for de mange fartøyene blant annet hurtigruter, trålerflåten og fraktefartøy.

Leif var svært kreativ og litt av en tusenkunstner. Han brukte sine evner til å male malerier, tegne tusjtegninger, ofte med motiver fra gamle Tromsø.

Da Leif pensjonerte seg flyttet han og Elsa til hytta i Risvika hvor han bygde om naustet til snekkerverksted og ble en finsnekker av rang. Her produserte han på bestilling til salgsmesser i Karlsøy og Tromsø som de ofte deltok på.

I mange år var Leif og Elsa faste innslag på Åsgårdmessa, han med sin fantastiske tresløyd og Elsa med sine flotte strikkeprodukter. Både barn, barnebarn og oldebarn er evig takknemlig for fine treleker, bilder og de mange strikkeriene som nå er kjære minner.

Etter Elsas plutselige død 19. september i fjor, var det som om han mistet livsgnisten, og som ikke det var nok, fikk han i midten av november konstatert lungekreft med spredning. Dessverre hadde sykdommen kommet for langt og Leif sovnet fredelig inn onsdag 19. januar på UNN på dagen fire måneder etter sin kjære Elsa.

Kjære pappa, du minnes i kjærlighet og du vil for alltid være i våre tanker!

Familien