Det er flott at ungdom engasjerer seg politisk, og det er godt å vite at det spirer og gror i ungdomsorganisasjonene til de kjente moderpartiene.

Men også i disse rekkene må man kunne forvente en viss modenhet.

Onsdag kommer den profilerte politikeren Sylvi Listhaug til Tromsø for å holde en innledning på et åpent medlemsmøte for Fremskrittspartiet. I sakens anledning har Sosialistisk Ungdom (SU) varslet at de vil demonstrere mot henne. Én sak er at denne typen personfokusert oppmerksomhet er noe som helt garantert fører mot sin hensikt, og som Listhaug og apparatet rundt henne internt omfavner.

Sylvi Listhaug har vært en kontroversiell politiker, helt siden hun ble landbruksminister i den første Erna Solberg-regjeringen. Da hun ble innvandrings- og integreringsminister i 2015, tiltok stormen rundt henne, i alle fall i samtlige politiske partier til venstre for Frp.

Det er særlig hennes solofremstøt i sosiale medier som har skapt mest virak i det politiske miljø og blant folk flest, og det hele kulminerte i en svært omstridt sak der hun på Facebook hevdet at Arbeiderpartiet bryr seg mer om sikkerheten til utenlandske terrorister enn nordmenns egen. Saken førte til at Listhaug 20. mars i år trakk seg som minister. I dag er hun helsepolitisk talsperson for Frp, mens Tor Mikkel Wara har overtatt som Norges justis-, beredskaps- og innvandringsminister.

Når SU nå varsler at de vil demonstrere mot Listhaugs innvandringspolitiske uttalelser, fra en tidligere statsrådspost, virker det hele lite gjennomtenkt. Det blir ekstra ufrivillig komisk når en sentral del av begrunnelsen er å «vise henne at Tromsø er en by hvor man blir møtt med respekt uansett hvem man er, hvilken hudfarge man har og hvor man kommer fra».

Dette bør også gjelde for politikere som besøker politiske møter i sitt eget parti når de kommer til Tromsø.