Etter ei helg med strålende vær, har det vært en massiv utfart til mange av friluftsområdene i kommunen, der både turister og fastboende har kunnet boltre seg i det fabelaktige tilbudet naturen byr på. Med stadig lysere dager og ei påske som lurer rett rundt hjørnet, er det grunn til å tro at pågangen bare kommer til å øke i ukene fremover.

Et av de mest populære utfartsstedene er det lange strekket over Kattfjordeidet, et perfekt utgangspunkt for både lette skiturer og som startsted mot mange av de spektakulære toppene som ligger tett i tett. Man kan i praksis gå rett ut fra bilen og være midt i terrenget, og det med en kjøretur fra byen på under en halvtime.

Like sikkert som friluftsfolket strømmer til området, er det en skrikende mangel på parkeringsplasser der vinterstid. Sent på våren, når snøen har smeltet, er det flust med parkeringsplasser å benytte seg av, men situasjonen er ganske annerledes når man er avhengig av brøyting av parkeringsplassene.

Forholdene er dessverre langt fra tilfredsstillende, og man må være svært tidlig ute skal man få en av de få tilgjengelige parkeringsplassene. Fylkeskommunen og kommunen er ikke enige om hvem som faktisk har ansvaret for å brøyte parkeringsplassene. Derfor er et stort antall biler med gule parkeringsbotlapper på vinduene langs veien mer normalen enn unntaket i disse tider.

Selskapet Tenkon AS, som har fått kontrakten fra fylkeskommunen om å brøyte parkeringsplassene på Kattfjordeidet, hevder i et intervju med iTromsø at alle tilgjengelige parkeringsplasser blir brøytet i henhold til kontrakten. Bjørn Kavli, samferdselssjef i Troms og Finnmark fylkeskommune, sier på sin side at parkeringsplassene ved Kattfjordeidet er etablert av kommunen, ikke fylkeskommunen, og at utfartsparkeringene derfor er kommunens ansvar. Margrethe Rabås, friluftsrådgiver i Tromsø kommune, mener derimot at det er fylkeskommunen som har ansvaret.

Det synes åpenbart at de involverte partene må møtes og komme til enighet om hvordan dette skal løses. Samtidig bør det understrekes at hver og én som benytter seg av friluftsområdet også er ansvarlige for å parkere på ordentlige parkeringsplasser, og ikke bare parkere langs en allerede smal vei med 80 km/t-sone, med alle de trafikale farer dette medfører. At man er misfornøyd med noe, gir en svært sjelden slike spesielle rettigheter.

Viktigheten av å legge til rette for friluftsliv i Tromsø en vanlig vinterhelg, gjennom å sørge for tilstrekkelige parkeringsplasser på sentrale utfartsområder, burde være lett å kunne enes om. Når utgangspunktet er noe så positivt som folks ønsker om å bruke den storslagne naturen vi har, blir det for dumt at uenighet mellom ulike offentlige etater helt unødvendig skal skape irritasjon, bøter og farlige situasjoner.