«Glem ikkje de dagan som e lett, La dem ikkje bare fly i fra deg», synger Kari Bremnes. Og nå er det vel viktigere enn noensinne at vi alle holder fast på disse dagene som er litt lysere og litt lettere. Slik at det ikke blir slik at alle de tunge dagene står igjen, og du tror at bare de vil ha deg.

Etter lang tid med nedstengninger, isolasjon og avstand til venner og kjente, så fremstår de mest hverdagslige og trivielle ting som lysende drømmer, da er det viktig å bære håpet. Vi vet at det vil bli bedre.

Det enkle er ofte det beste. Og vi vet at for mennesker som sliter med ensomhet og isolasjon kan alle rundt gi god hjelp ved å være et medmenneske. Vi hjelper ved å være til stede, lytte og vise omsorg. Mange personer sliter nå med en følelse av voldsom håpløshet og ensomhet. Dette kan vi lindre ved å vise støtte og empati. Vi kan alle være mer til stede, og slik kan vi gi håp til andre.

Ikke alle har venner eller nære relasjoner. Derfor er jeg og mange andre dypt takknemlig for alle de frivillige håpsbærerne i Kirkens SOS, som tålmodig ser, støtter og styrker mennesker som lever i mørke. Vi kan hjelpe med å bære håpet et stykke på veien. For mange er det en uvurderlig trygghet i å vite at vi fortsatt er her – og at det skal vi fortsette å være.

Glem ikkje de dagan som e lett!

God påske.