Jeg er nyvalgt leder i Lakselvbukt utviklingslag, og jeg går inn i vervet med engasjement og stor motivasjon. Jeg er politisk interessert og følger ofte med på digitale overføringer av kommunestyremøter og utvalgsmøter.

I den siste tiden har jeg fulgt debatten om det private forslaget Stedsutviklingsprosjekt i Ullsfjordbygdene fra vår lokale politiker Mari-Ann Benonisen. Som innbygger i distriktet, 70 mil fra sentrum, opplever jeg mange ganger at det er vanskelig å bli både sett og hørt. Derfor har jeg tru på at dette forslaget kan være starten på noe bra.

Jeanette Guttormsen. Foto: Privat

Opp gjennom årene har Lakselvbukt hatt mange besøk fra både ordførere, stortingskandidater og lokale politikere. Vi er som oftest mest populære i valgkampen, det er jo viktig å sanke stemmer! I mai i fjor hadde vi besøk av ordfører Gunnar Wilhelmsen. Jeg var da vanlig medlem i styret til utviklingslaget. Vi hadde hyggelige samtaler rundt bordet og han kom flere lovnader om at vi skulle få penger til en møteplass og det skulle bli lettere å bygge hus. Det var visst bare å ta en telefon til Rådhuset så skulle alt fikses. Jeg tror han glemte alt i det øyeblikket han runda første sving ut av bygda.

Realiteten er at vi har ikke hatt noen satsing i dette området siden tidlig på 1990-tallet. Dagens politikere har imidlertid bevart barnehagen, fastlege og korttidsplassene, det er vi sånn sett svært takknemlig for. Jeg og min samboer har en baby og tre barn som går på skole i Lakselvbukt. Vi må leve med en konstant bekymring om vi har barnehage eller skole neste år. Det skaper ikke bolyst, det skaper URO!

Likevel så klarer vi som bor her å skape lokale aktiviteter. Vi har fritidsklubb, familiesvømming, husflidslag, dametrimgruppe, tilgang til treningsrom på skolen, bibliotek, fotballbinge, nærhet til natur, flotte turløyper, preparerte skiløyper, skiløyper du tråkker selv, godt naboskap, vi har fjæra og havet. Alt ligger til rette for å skape et godt lokalsamfunn, men vi må ha politikere og kommuneadministrasjon med på laget.

Derfor håper jeg at Tromsø kommune går i dialog med utviklingslaget sånn at vi sammen kan prøve å snu den negative trenden som vi opplever nå. Det er til syvende og sist vi som bor her som kjenner til utfordringer og hvilke muligheter og tiltak som vil være best for oss.

Utviklingslaget vil fortsette å stå på å jobbe for bygda til det blir forandring og utvikling. Hvis vi ikke gjør det, opplever vi at bygda fort blir glemt av Tromsø kommune. Vi er kanskje ei lita bygd i den store sammenheng, men vi har plass til fler. Og Tromsø kommune må vedkjenne seg at det finnes mange slike bygder i kommunen som alle jobber for samme sak. La distriktene leve!