Allerede i høst reagerte vi i LO studentene ved UiT på Samskipnaden sin opptreden. Da gikk vektere rundt i boligene og studentene ble truet med utkastelse gjennom avisa. Nå er de i gang igjen!

Hans Petter Kvaal sier at forbudet ikke følges opp. Om dette er en unnskyldning når han blir stilt til veggs eller om Samskipnaden bare mente å skremme studentene med forbudet vet ikke jeg, det er uansett ugreit. Hvis det er slik at forbudet ikke gjelder så må det reverseres og studentene må få beskjed om dette direkte, ikke bare gjennom mediene.

BEDRE KOMMUNIKASJON: Brynjar Andersen Saus mener Samskipnaden må være tydeligere overfor sine leietakere. Foto: Tom Benjaminsen

Om dette

besøksforbudet er ulovlig eller ikke skal juristene få diskutere. Uansett er det skuffende at samskipnaden velger å legge seg helt på grensen til akseptabel behandling av leietakerne sine. Forventningen bør jo være at samskipnaden er best i klassen som utleier og strekker seg langt for å sikre studentene sin trivsel. I beste fall gjør de ikke det, i verste fall gjør de det motsatte.

Det er heller ikke bare i sammenheng med smittevern mange har opplevd samskipnaden som vanskelig og urimelig. Skyhøye klesvaskspriker, lang responstid på reparasjoner og andre klager og en overivrighet etter å ta depositumet for den minste ting. Det er på tide at det tas en oppvask og at Samskipnaden blir påminnet at de er til for studentene!