I all vide verden! iTromsøs leder 2. mai er noe av det merkeligste jeg har lest. I fullt alvor hevder avisen at det er «respektløst» og «uklokt» av Sosialistisk Ungdom å demonstrere mot Frps innvandringspolitikk generelt og Sylvi Listhaugs måte å kommunisere på spesielt, når den tidligere justisministeren skal besøke Tromsø.

Hvordan avisen kan hevde dette er intet mindre enn en gåte. I skrivende stund er demonstrasjonen ennå ikke avholdt, men etter det jeg leser er det politikken og ikke personen Listhaug som vil være målet for Sosialistisk Ungdom sin demonstrasjon.

Og da må jeg spørre; er iTromsø virkelig ikke kjent med at fredelige demonstrasjoner og politiske markeringer i det offentlige rom er en selvsagt og helt vanlig del av vårt demokrati?

Her i byen har opp gjennom årene utallige slike meningsytringer kommet til uttrykk både titt og ofte, og de har selvsagt vært rettet mot politikere fra mange ulike partier, langs hele det politiske spekteret.

Ifølge iTromsø er det «komisk» at Sosialistisk Ungdom vil demonstrere mot synspunkter som Listhaug hadde som statsråd, i og med at hun nå ikke har denne posisjonen lenger. Avisen kan da umulig mene at Listhaug har sluttet å hevde de samme synspunktene?

De fleste fikk vel med seg stortingsrepresentantens «tale» på 1. mai, som i tillegg til å inneholde svært stygg, personrettet hets mot Jonas Gahr Støre, besto av harde ord og utfall mot det hun angivelig mener er opposisjonens innvandringspolitikk.

iTromsø kan derfor ta det helt med ro. Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug har full tale-og trykkefrihet, noe hun benytter seg av i stort monn. Men da får hun også tåle å bli motsagt, noe hun har vært særdeles dårlig på hittil.

Jeg må ærlig talt si det er snålt og temmelig umusikalsk av iTromsø å stille seg på Sylvi Listhaugs side – mot en engasjert ungdomsorganisasjon som bare ønsker å fremme sine synspunkter på fredelig, demokratisk vis.