Tajik sa nei, men Giske stiller til debatt med Fellesforbundet

Trond Giske deltar i Fellesforbundets arbeidslivsdebatt i Arendalsuka etter at samtlige Ap-politikere i Stortingets arbeids- og sosialkomité ikke kunne stille.

Aps nestleder Hadia Tajik er partiets talsperson for arbeidslivsspørsmål, men det blir Trond Giske som stiller opp i Fellesforbundets arbeidslivsdebatt i Arendal. Foto: Ned Alley / NTB scanpix 

iriks

Verken Ap-nestleder Hadia Tajik, Arild Stokkan-Grande eller noen av de andre Ap-politikerne i komiteen kunne delta i arbeidslivsdebatten Fellesforbundet inviterte til, skriver Aftenposten.

– Vi ble glade da det viste seg at Trond Giske skulle til Arendal og kunne stille. Det er vanskelig å få en god debatt om arbeidsliv uten Ap, sier informasjonsansvarlig André Nerheim i Fellesforbundet.

Debatten går av stabelen mandag neste uke, og noen av temaene er sosial dumping, midlertidige ansettelser og tendensen i retning av et mer uorganisert arbeidsliv. Etter det avisen forstår er invitasjonen fra Fellesforbundet til Giske avklart med ledelsen i Ap, ettersom det ikke var andre som kunne.

Trond Giske trakk seg som nestleder i Arbeiderpartiet 7. januar som følge av flere varsler mot ham. Varslene er knyttet til seksuell trakassering og upassende oppførsel. Ved flere anledninger har det vakt oppsikt internt i Ap når han har representert Ap utad, som da han i vinter deltok i en TV-debatt. Giske sitter på Stortinget og er partiets mediepolitiske talsperson.

(©NTB)