Ett av fire brev sendt av det offentlige ble kuttet i fjor

Det offentlige kuttet antallet sendte brev med 24 prosent i fjor. I bank- og finansnæringen var nedgangen i antall brev på 17 prosent.

Mottak og sortering av brev opp til to kilo på Postens Østlandsterminal på Lørenskog. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix 

Konsernsjef Tone Wille i Posten Norge presenterte årsresultat for 2018 mandag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix 

iriks

Postens rapport for fjerde kvartal viser at det totale volumet adresserte brev falt med 12,9 prosent i 2018. I takt med dette øker statens utgifter til å opprettholde post fem dager i uken.

– Statens kjøp av leveringspliktige ulønnsomme posttjenester var 536 millioner kroner i 2018. Dette var 193 millioner kroner høyere enn i fjor, og var hovedsakelig knyttet til merkostnadene ved å opprettholde fem dagers postomdeling i hele landet, heter det i rapporten.

Det justerte driftsresultatet i det statseide selskapet ble likevel på 531 millioner kroner i 2018. Omsetningen i fjor lå på 23,9 milliarder kroner i fjor, en nedgang på 3 prosent fra 2017.

Posten har lenge ønsket å kutte antallet dager med postlevering, men har foreløpig ikke fått klarsignal til dette fra regjeringen.


(©NTB)