Sjøvegan-drapet ankes til Høyesterett

Den srilankiske mannen som er dømt til 17 års fengsel for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998, anker dommen til Høyesterett.

Mannen som er dømt til 17 års fengsel for drapet på Marie-Louise Bendiktsen på Sjøvegan i 1998, anker dommen til Høyesterett. . (Foto: Jan-Morten Bjørnbakk, NTB Pluss) 

iriks

– Ankeerklæringen sendes i dag. Ankefristen går ut mandag, opplyser mannens forsvarer, advokat Alexander Greaker til NTB fredag morgen.

59 år gamle Bendiktsen ble funnet drept med 13 knivstikk i ruinene av sin nedbrente bolig på Sjøvegan i Salangen i Troms 15. juli 1998. Politiet mener huset ble påtent for å skjule drapet og en forutgående voldtekt.

Mannen ble dømt til elleve års fengsel i Nord-Troms tingrett i april. Både mannen og påtalemyndigheten anket dommen. Hålogaland lagmannsrett skjerpet straffen betraktelig og dømte mannen til 17 års fengsel i midten av oktober.

Hovedgrunnen til straffeskjerpelsen er mannens alder. Lagmannsretten la mannens asylsøknad fra 1997 til grunn, hvor det fremgår at mannen født i desember 1976. De mener at mannen var 21 år gammel da drapet ble begått, og ikke 17 år gammel som tingretten la til grunn.

Aktor Torstein Lindquister har tidligere uttalt overfor NRK at srilankiske myndigheter har bekreftet alderen til den dømte.

Det er ikke mulig å få prøvd selve skyldspørsmålet for Høyesterett.

(©NTB)