38 personer ute av karantene eller isolasjon ved MS Roald Amundsen

38 personer som har vært i isolasjon eller karantene etter å ha vært om bord på MS Roald Amundsen, er ute tirsdag. Ytterligere 46 går ut av karantene onsdag.

38 personer som har vært i isolasjon eller karantene etter å ha vært om bord på MS Roald Amundsen, er ute tirsdag. Ytterligere 46 går ut av karantene onsdag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix 

iriks

Til sammen 84 personer vil dermed være ferdige med karantene eller isolasjon knyttet til smitteutbruddet på Hurtigruten innen onsdag morgen klokken 8, opplyser Tromsø kommune til NTB tirsdag kveld.

19 av dem forlot skipet allerede i helgen og har hatt de siste dagene av karanteneperioden i leiligheter fram til tirsdag kveld. 19 smittede personer slapp også ut av isolasjon tirsdag.

Svært få kommer til å forlate selve skipet.

– Det er stort sett utenlandsk mannskap, og de aller fleste blir derfor om bord, sier kommunikasjonssjef Pål Jakobsen i Tromsø kommune til NTB.

NRK omtalte saken først.

Totalt har 41 ansatte og 21 passasjerer testet positivt på koronaviruset etter utbrudd på seilasene med hurtigruteskipet Roald Amundsen mellom 17. og 31. juli.

Politiet etterforsker om Hurtigruten har brutt lovverket. Også Sjøfartsdirektoratet og Fylkeslegen i Troms og Finnmark gransker utbruddet.

(©NTB)