Mannen som er siktet for Hellerud-drapet i avhør tirsdag kveld

Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Oslo, og drapsforsøk etter å ha frontkollidert da han kjørte mot kjøreretningen på E6, er tirsdag kveld i avhør.

Drapsseksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt holder en pressebrifing etter funn av en død kvinne på Hellerud i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB 

Mannen i 20-årene kjørte denne bilen da han frontkolliderte på E6 mellom Morskogen og Espa tirsdag morgen. Foto: Martin Benedikt Sjue / Eidsvoll Ullensaker Blad / NTB 

Plombert dør på Hellerud i Oslo der en kvinne tirsdag morgen ble funnet drept inne i en leilighet. En mann i 20-årene er pågrepet og siktet i saken. Foto: Terje Bendiksby / NTB 

Drapsseksjonsleder Anne Alræk Solem i Oslo politidistrikt på tirsdagens pressebrifing i forbindelse med funnet av en død kvinne på Hellerud i Oslo. Foto: Torstein Bøe / NTB 

Mannen i 20-årene frontkolliderte med en varebil på E6 i Eidsvoll ved 6-tiden tirsdag morgen. Opplysninger på stedet ledet politiet til leiligheten på Hellerud i Oslo hvor en kvinne ble funnet drept. Foto: Martin Benedikt Sjue / Eidsvoll Ullensaker Blad / NTB 

Mannen i 20-årene kjørte denne bilen da han frontkolliderte på E6 mellom Morskogen og Espa tirsdag morgen. Foto: Martin Benedikt Sjue / Eidsvoll Ullensaker Blad / NTB 

iriks

– Siktede er i avhør hos politiet nå. Vi går ikke ut og kommenterer mer før det er avsluttet – trolig ikke før i morgen tidlig, skrev leder Anne Alræk Solem ved drapsseksjonen i Oslo politidistrikt i en SMS til NTB i 21.50-tiden tirsdag kveld.

Rundt klokken 7 tirsdag morgen fant politiet en død kvinne i en leilighet på Hellerud øst i Oslo. Politiet oppsøkte adressen etter at mannen i 20-årene frontkolliderte med en varebil på E6 i Eidsvoll ved 6-tiden tirsdag morgen. Opplysninger på stedet ledet politiet til leiligheten på Hellerud i Oslo hvor kvinnen ble funnet drept.

– Det var en relasjon mellom de to, men det er for tidlig å si noe nærmere om hva slags relasjon det var, sa Solem til NTB tidligere tirsdag.

Vil ikke kommentere skader

Solem ville ikke kommentere noe om hvordan politiet mener kvinnen skal ha blitt drept, hva slags skader hun hadde da hun ble funnet eller om det var flere til stede i leiligheten da kvinnen ble funnet.

Ifølge VG er den siktede mannen rumensk. Kvinnen var i 20-årene, og ifølge Dagbladet var hun norsk statsborger

Den siktede mannen er ikke kjent for politiet fra før. Politiets undersøkelser er i en tidlig fase, og Solem er derfor tilbakeholden med å gi for mange opplysninger fra etterforskningen.

Kjørte i motgående kjørefelt

– Det er per nå ingen opplysninger i etterforskningen som tilsier at vi skulle sikte flere personer i saken, sa Solem tirsdag ettermiddag.

Frontkollisjonen skjedde på Morskogen, nær grensa mellom Viken og Innlandet. Mannen som er siktet, kjørte nordover på E6 i en personbil, men i motgående kjørefelt, og kolliderte med varebilen, som kom sørover.

Ulykken førte til store materielle skader. Ingen av de involverte ble alvorlig skadd, men mannen er også siktet for drapsforsøk i forbindelse med kollisjonen. Det skal ha vært to personer i varebilen, så siktelsen kan bli utvidet til å gjelde to drapsforsøk, får NTB opplyst.

Fremstilles for varetekt

Mannen har fått oppnevnt advokat Cathrine Grøndahl som forsvarer og blir fremstilt for varetektsfengsling enten onsdag eller torsdag.

Politiet innhentet tirsdag ettermiddag videoopptak og avhørte vitner.

(©NTB)