Åtte drept i bombeangrep mot afghansk forsvarsminister

Et bombeangrep rettet mot Afghanistans forsvarsminister kostet åtte mennesker livet, ifølge myndighetene i landet. Den fungerende ministeren var ikke blant dem.
uriks

En bil fullpakket av eksplosiver gikk i lufta sent tirsdag kveld i et svært godt bevoktet område i hovedstaden Kabul. Eksplosjonen ble etterfulgt av kraftig skyting med håndvåpen, og alle de fire angripere ble drept, heter det.

Angriperne skal ha tatt seg inn i flere bolighus og utkjempet en flere timer lang kamp med afghanske spesialstyrker. Angrepet var over etter fem timer, opplyser innenriksminister Mirwais Stanekzai. Minst 20 mennesker ble såret.

Taliban tar skylden

Talibans talsmann Zabihullah Mujahid sier i en kunngjøring onsdag at det er de som sto bak angrepet. Han hevder det var en hevnaksjon etter handlinger som regjeringsstyrkene har utført ute i provinsene.

Innenriksministeren sier at dødstallet kan stige utover dagen. Målet for angrepet var etter alt å dømme gjesteboligen som den fungerende forsvarsministeren, Bismillah Khan Mohammadi, for tiden bruker.

Mohammadi la etter angrepet ut en video der han sier at boligen ble angrepet av terrorister, men at han og familien er i sikkerhet. Han forsikrer at han vil fortsette kampen mot Taliban med full styrke.

Grønn sone

Mohammadi var ikke i boligen da eksplosjonen skjedde, og hans familie ble brakt i sikkerhet. Angrepet skjedde i en velstående del av byen som ligger i den såkalte grønne sonen, et område der sikkerhetstiltakene er svært omfattende.

Her bor mange ministre, høyt rangerte tjenestemenn og andre framtredende medlemmer av det afghanske samfunnet. Også ambassader og utenlandske organisasjoner har tilholdssted her.

Flere hundre beboere i området ble midlertidig evakuert for at sikkerhetsstyrkene kunne gjennomføre husundersøkelser.


(©NTB)