Tidligere Vålnes-siktede krever millionerstatning

De tre personene som var siktet for drapet på Per Vålnes krever nå økonomisk oppreisning.
Vålnes-saken
  • 1. desember 2011 ble Per Vålnes (50) meldt savnet av sin egen samboer. Hun sa hun sist hadde sett ham i live 30. november, men politiet mener han ble drept under eller kort tid etter sin egen 50-årsfeiring natt til 27. november.
  • Kripos ble koblet inn i saken i mars 2012, og siden har politiet etterforsket saken som et drap.
  • I løpet av noen dager i oktober og november 2012 pågrep politiet seks personer og siktet dem for drap eller medvirkning til drap. Tre av disse er sjekket ut av saken.
  • Tre personer i 40-årene var siktet drap eller medvirkning til dette: Vålnes' samboer, hennes nye kjæreste og en mann i deres bekjentskapskrets
  • Per Vålnes er fremdeles forsvunnet, tross tallrike søk fra politiets side.
  • Mandag 10. august2015 ble det klart at Riksadvokaten har valgt å henlegge saken som følge av bevisets stilling.
nyhet_old

Advokat Randulf Schumann Hansen sier til NRK at han har vært i møte i Oslo hvor erstatning for tiden hans klient satt i varetekt ble drøftet.

Hansen representerer den 44 år gamle kvinnen som sammen med to menn på 43 og 45 år ble siktet for forsetlig drap på Per Vålnes.

Millionbeløp

– Vi er i gang, men trenger litt tid over sommeren til å bli ferdig og sende kravene fra oss, sier Hansen til NRK.

Advokaten ønsker ikke å kommentere hvor stort det samlede kravet blir, men etter det NRK erfarer skal dreie seg om millionbeløp.

LES OGSÅ: Dette er Vålnes-saken

Henlagt

De tre ble i oktober 2012 pågrepet og fengslet. Etter 13 måneder i varetekt ble de løslatt, men påtalemyndigheten frafalt ikke siktelsen.

Saken ble imidlertid henlangt av Riksadvokaten i fjor sommer.

LES OGSÅ: - Saken har vært en enorm belastning for min klient

Erstatning

De tre kan nå kreve erstatning for tiden i varetekt, derunder itapt arbeidsfortjeneste, og for belastningen en drapssiktelse og lengere eksponering i media medfører.

"Høyeste erstatningsbeløp i varetekt gjelder isolasjon og er på 1500 kroner døgnet," skriver NRK.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old