Nå øker etterspørselen etter denne duppeditten

Populariteten til spillet "Pokémon Go" har også gjort at salget av ekstrabatteri til mobilen har skutt i taket.
nyhet_old

Det melder Elkjøp i en pressemelding.

Les også: Dette er nyheten «alle» landets gamere har ventet på.

Spillet, som i stor grad går ut på at man skal traske rundt og fange digitale Pokemons, trekker mye batteri fra telefonen. Derfor opplever elektronikkjeden nå en voldsom økning i salget av såkalte "powerbanks" - altså ekstrabatteri som man kan ha med seg i lomma.

Les også: På Pokémon-jakt i Kirkeparken.

Faktisk har salget av powerbanks hos kjeden totalt gått opp 110 prosent sammenliknet med i fjor.

Les også: Her er de beste «Pokémon Go»-tipsene.

- Og enkelte steder har pågangen vært helt vanvittig. Jeg fikk for eksempel en telefon fra en av våre butikker i Trondheim, og de kunne melde om at salget hos dem var opp 320 prosent, sier salgssjef ved Telekom for Elkjøp-konsernet i Norge, Thomas Brandsnes, i en pressemelding.

Les også: Her finner du Pokémons i Tromsø.