14 ting å gjøre i Tromsø i helgen!

Her er noen forslag til hva du kan finne på i Tromsø denne helgen.

Smak festivalen, åpnning  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyhet_old

Kultur:

Orgelmatine:

Klokken 12.00 lørdag er det orgelmatine med domkantor Hijoo Moon i Tromsø Domkirke. Der spilles det verk av Bruhns, Pachelbel, Bach og Schumann.

Konsertforedrag om Goethe:

Klokken 14.00 ørdag kan du oppleve konsertforedraget "Goethes poesi, musikk og den tyske lied" med Erik Battaglia (klaver) i Sparebankens Festsal. Medvirkende Valentina Valente (sopran), Anne-Lise Sollied (sopran) og Carlo Allemano (tenor). Fri entré.

Landstrykere:

19.30 lørdag er det visning av "Landstrykerne - fritt etter Hamsuns "August" på Hålogaland Teater på Scene Vest.

Det fineste i livet:

Lørdag klokken 20.00 er det visning av monologen "Det fineste i livet" med Ketil Høegh.

For de minste:

Åpen dag på Tromsø brannstasjon:

Lørdag mellom klokken 10.00-14.00 er Bjørnis på plass på brannstasjonen og han er klar for å vise deg hvordan hverdagen er for en brannkonstabel. Du får være med opp i brannbilen, slukke brann og oppleve andre ting som en ekte brannkonstabel gjør. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Kreativ lørdag på Tromsø Bibliotek og byarkiv:

Fra klokka 12.00-14.00 inviterer biblioteket byens barnefamilier til å klippe, tegne, lime, male, pusle, hekle og bygge i eventyrrommet. Det er gratis og ingen påmelding nødvendig. Barn under 7 år må ha med en voksen. Dette tilbudet vil være hver lørdag frem til jul.

Barnas matfestival:

Holt 4H læringstun inviterer til matfestival for de minste søndag fra klokka 11.00 på Bioforsk Nord på Holt.

Palmesøndag på Tromsø Museum:

Tromsøpalmen er i fokus denne søndagen, og da blir det palmatisk natursti, bygg en palmeskulptur, lag en palmefigur, ta palmefoto og få palmeråd. Det vil også være foredrag og film om tromsøpalmen, samt åpning av utstillinga "Tromsøpalem - en pryd og en plage".

Barneloppis i Kråkeslottet barnehage:

Fra klokka 12.00 på søndag blir det salg av barneklær, barneleker, barnebøker, barnesko, barneski, barneutstyr og alt annet barn kan trenge på loppis i Kråkeslottet barnehage. Det vil også være kafé med kaker i 2. etasjen.

Annet:

Smakfestivalen:

Fullt kjør med matfestivalen hele helgen! Sjekk programmet her.

Shuffelbordturnering:

Prelaten Kro og Scene inviterer på lørdag klokken 14.00 til double-turnering i shufflebord. Det blir premie til de tre beste.

Kurs i linedance:

Gratis linedance kurs på Hålogaland Teater klokken 16.15 på lørdag med danselærer Julie Rakkestad.

Back To School Party:

Studentsamfunnet Driv inviterer til Back to School party på lørdagskvelden. Der tilbyr de blant annet popcorn, shuffleboard og beer pong.

Tronskiftemarsjen:

11.00 på søndag blir det turmarsj med start på Slettatorget. Det er to løyper, en på 5 km med vending på 2,5 km og en på 10 km med vending på 5 km. Det er ingen tidtaking, ingen medlemskrav og det vil være mulighet for kjøp av vaffel og kaffe.