Kan komme snø neste uke, men nå blir det tørt og kaldt

Finn fram broddene. Nå blir det kaldt, tørt og glatt.

  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyhet_old

I helgen meldte Vervarslinga for Nord-Norge at det var 50 prosent sjanse for snø fra og med onsdag. Nå viser det seg at det vil holde seg kaldt og tørt fram til neste uke.

- I går var det jo egentlig nydelig vær, og det fortsetter også i dag. Det vil være et litt høyt skydekke, men ikke nedbør, forteller Ine-Therese Pedersen, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Tørt fremover

Pedersen melder svak vind fra øst og temperaturer mellom én og fire minusgrader. Og slik vil det holde seg i dagene fremover.

- Vi vil ligge på minussiden av gradestokken og det vil være litt frost, sier hun.

Med andre ord kan det være lurt å sko seg godt og kjøre forsiktig.

Inn mot helgen ventes det varierende skydekke, men ingen nedbør.

- Der hvor det er klart, vil det bli betydelig kaldere. På Bardufoss og indre strøk kan temperaturene komme ned i 10 minusgrader.

Kan komme snø

Selv om frosten farger omgivelsene hvite, kan det se ut til at de gode skimulighetene lar vente på seg.

- Ja, det er vanskelig å gå på ski på frost. Vi har en høytrykkssituasjon som gjør at været denne uken vil holde seg ganske stabilt og rolig. Det er imidlertid vanskelig for modellen vår å anslå hva som vil skje med høytrykket i neste uke. vi ser en værendring, men kan ikke se noen kraftige lavtrykk, sier Pedersen, og fortsetter:

- Det kan likevel komme snø. Hvis høytrykket svekkes, vil det komme inn byger fra havet. Med en gang man får en svak pålandsvind kan det nemlig fort komme nedbør.