Fortsatt glatte veier i Tromsø

Etter flere utforkjøringer i helga oppfordrer Statens Vegvesen bilister til å følge med på værmeldingene og sko seg etter forholdene.

SPEILBLANKT: Et lag med is på veien gjorde det umulig for bilister med piggfrie dekk å kjøre opp Finnvikdalen lørdag.  

nyhet_old

I løpet av helga har det vært flere utforkjøringer i Tromsø. Verst var det kanskje i Finnvikdalen på Kvaløya, der bilister både endte i grøfta og ble sittende fast da veien var for glatt å kjøre på med piggfrie vinterdekk.

En kvinne ble fredag kjørt til sykehuset etter å ha blitt skadet i utforkjøringen.

– Vi oppforderer folk å sko seg etter forholdene. Det betyr at man ikke må kjøre med sommerdekk, og noen steder må man også ha piggdekk for å komme seg frem. Dette gjelder spesielt fjelloverganger, hvor det er ekstra glatt, sier trafikkoperatør Christer Svendsen og oppfordrer alle som skal ut å kjøre i Tromsø om å følge med på værmeldingene.

Også Vervarslinga melder om at veiene fortsatt kan være glatte de neste dagene.

– Det er fare for at det kan bli glatt de neste dagene også, men muligens blir det mindre glatt en slik det har vært, sier vakthavende meteorolog Ragnhild Norhagen, og henviser til at det i helga var et tynt lag med is på flere veier i Tromsø.

– I dag vil temperaturen komme opp i to-tre grader, men så synker temperaturen de neste dagene. Det vil ligge rett under null, noe som også kan føre til glatte veier. Men samtidig vil det ikke være noe nedbør de neste dagene, som gjør at den fuktigheten som har ført til glatte veier, vil tørke noe opp.

Norhagen sier videre at tromsøværinger de neste dagene kan vente seg noe kaldere, men pent vær.

– Nå er det et høytrykk som ligger øst for oss og vil gi fint vær de neste dagene.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old