Helga Pedersen: Finnmark må avvise avtalen med Troms

Den tidligere Ap-nestlederen mener sammenslåingsavtalen fører til at Finnmark blir avviklet som demokratisk arena.

– MÅ SI NEI: Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen er meget kritisk til sammenslåingsavtalen mellom Troms og Finnmark.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix

nyhet_old

Tidligere Ap-nestleder Helga Pedersen mener Finnmark må avvise avtalen om sammenslåing med Troms, melder NTB.

– Konsekvensen av avtalen er at alt av beslutningsmakt flyttes ut av Finnmark. Realiteten er at Finnmark blir avviklet som demokratisk arena, sier hun til nyhetsbyrået.

Avtalen slår blant annet fast at den administrative og politiske toppledelsen skal holde til i Tromsø. Assisterende administrativ leder vil få sete i Vadsø. Pedersen, som nå bor i Finnmark og er leder av lokallaget i Tana, er meget kritisk.

Avtalen i sin helhet kan leses her.

– Fylkestinget i Finnmark må si nei til denne avtalen, slår hun fast overfor NTB.

Etter to dager med intense forhandlinger på Gardermoen, ble avtalen signert av partene torsdag ettermiddag. Den må imidlertid opp til godkjenning i de respektive fylkestingene.

– Jeg tror ikke folk flest skjønner hvor komplisert prosessen har vært, sa fylkesrådsleder i Troms, Willy Ørnebakk (Ap), til iTromsø torsdag kveld.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyhet_old