Widerøe kutter en rekke Tromsø-flyvninger

Bekymret for utviklingen i kortbanenettet.

KUTTER: Widerøe legger ned en rekke kortbaneflyvninger i nord, inkludert til og fra Tromsø.   Foto: Morten Holm, NTB scanpix

nyhet_old

I tillegg til  44 ukentlige flybevegelser i Lofoten og Vesterålen, kutter Widerøe de fleste kommersielle kortbaneflyvninger til og fra Tromsø, opplyser adminstrende direktør i flyselskapet, Stein Nilsen, i en pressemelding.

– Vi vil uttrykke bekymring for den utviklingen vi ser på kortbanenettet. På den ene siden ser vi at stadig flere ruteområder løftes ut av anbudssystemet. På den andre siden blir det stadig dårligere rammebetingelser for å utvikle distriktsruter kommersielt. Taperne er distriktsnorge som mister viktige kollektivtilbud, sier Nilsen.

Endringene trer i kraft august 2018.