Mads Gilbert og Sophie Elise til Festspillene i Nord-Norge

Sammen med journalist Kadra Yusuf og eks-torpedo Sven-Eirik Utsi skal legen og bloggeren ha en iscenesatt samtale i det festspille kaller deres «livs gjestebud».
nyhet_old

Torsdag sendte Festspillene Nord-Norge ut en pressemelding der de presenterte noen av deltakerne under årets arrangement. Og 24. juni finner en noe spesiell forestilling sted i Harstad. Da skal nemlig journalist Kadra Yusuf, eks-torpedo Sven-Eirik Utsi, lege Mads Gilbert og blogger Sophie Elise Isachsen møtes til det festspillene kaller deres «livs gjestebud».

Nærmere forklart er dette en iscenesatt samtale mellom forskjellige samfunnsstemmer, med utgangspunkt i Karens Blixens berømte novelle «Babettes Gjestebud».

Les også: Gilbert raser mot politikernes granskningskrav - kan selv bli gransket

I pressemeldingen skriver Festspillene at de i forestillingen «Fortellingen om et Gjestebud» ønsker å gjenskape det faktiske gjestebudet og la viktige stemmer fra norsk offentlighet fylle stolene rundt bordet.

Videre heter det at mens de fire spiser og drikker så skal Babettes historie våkne, og gjestene omkring bordet inviteres inn i fortellingen, der «hver og en representerer de én av karakterene i boken og deres personlige beretninger blander seg med Blixens ord og setter historien i et nytt lys».

Les også: Mener Sophie Elise sprer falsk informasjon om kjøtt, ost og egg

I tillegg til Yusuf, Utsi, Gilbert og Isachsen deltar blant annet skuespiller og teatersjef Morten Joachim, stortingspolitiker Torgeir Knag Fylkesnes, politisk redaktør Skjalg Fjellheim og journalist Torill Olsen. Gjestebudets vert er tidligere Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort.

– Dette er en fantastisk vakker produksjon som bringer folk, historier og perspektiv sammen på en unik måte. Blixens fortelling setter så elegant og spissfindig fingeren på vår frykt for det fremmede og til tider manglende evne til å se hverandre. Gjennom denne forestillingen blandes deltakernes perspektiv med historiene til de opprinnelige karakterene fra Blixens hånd, og resultatet blir smått magisk. Jeg er utrolig spent, skriver Festspilldirektør Maria Utsi.