Bergingsaksjon med turister utenfor Vengsøya

Fire utenlandske turister ble fredag ettermiddag berget opp av sjøen.

VENGSØYA: Kart over Vengsøya og Vågsøya. Turistene kom i land og møtte ambulansen i Bellvika. 

nyhet_old

Like etter klokken 13 fredag rykket nødetatene ut til en redningsaksjon utenfor Vengsøya. Der hadde fire utenlandske turister blitt reddet opp av sjøen. Politiet meldte at turistene skal være i god behold.

Det er ikke klart for politiet hvordan de fire havnet i sjøen, men det antas at turistenes båt har forlist.

– Meldingen kom klokken 13.05. Vi ble varslet av noen andre som var i en båt. De hadde funnet fire personer som lå og fløt i vannet. En politibil er nå på vei for å møte opp der de er tatt til land. Det er sendt luftambulanse og vanlig ambulanse til stedet, opplyste operasjonsleder Eirik Kileng til iTromsø.

Senere kunne Kileng melde at politiet hadde ankommet Bellvika, cirka en time etter første melding om redningsaksjonen. Ambulansen ivaretok da de bergede på stedet.

Klokken 14.36 kunne politiet opplyse på Twitter om at de fire turistene som ble berget i land er fra Tyskland. De fremsto for politiet som uskadd, men noe nedkjølt. Vitner skal ha observert at turistene var om bord i en båt som hadde forlist.

– Det er voksne folk, men det er kaldt i sjøen, sa operasjonsleder om de fire tyske turistene.

– I utgangspunktet ligger båten på havets bunn i nærheten av Vengsøya. De to privatpersonene som var ute i båt og fikk med seg forliset, ble dirigert i land i Bellvika for å møte ambulanse. Det var flaks at de var i nærheten og fikk med seg disse, det er snakk om minutter de lå i sjøen. De ble berget opp mens politiet hadde innringer på tråden, utdypet Kileng.

Reiselivssjef i Visit Tromsø, Lone Helle, opplyser til iTromsø at de ikke har registrert noen turer med reiselivsselskaper i området i dag. Hun kjenner heller ikke til at det finnes båtutleie i nærheten.

Vet du noe om saken? Kontakt oss på messenger, tips@itromso.no eller ring 77 64 06 00!