Elgokse felt på Larseng

Lørdag formiddag har skodda lagt seg over jaktområdene i Tromsø, og det byr på utfordringer for jegerne. Rundt klokken 11.30 klarte imidlertid jaktlaget å felle en 5 taggers elgokse.

Dårlig sikt: Jaktlaget felte oksen til tross for dårlige jaktforhold i skodda. Fra venstre ser vi Anders Eilertsen, Geir Mørk, Steve Rokstad og Fritz Richardsen. Totalt er det syv på jaktlaget.  Foto: Trine Hilbertsen

ELGJAKT: Jakta er i gang for fullt, og fredag morgen ble det felt to dyr på Håkøya. Foto: Harstad Tidende 

nyhet_old

Ved 10.30-tiden lørdag formiddag rapporterer leder Arnold Hauan for Viltnemnda om særdeles dårlige jaktforhold på Breivikeidet.

- Skodda har lagt seg tungt over terrenget, så det er nesten umulig å se dyrene. Det er egentlig samme situasjon som i går - det er ikke noe trekk i lufta. Det gjør nok at skodda blir liggende en god stund.

En drøy time senere kom imidlertid meldingen om at en elgokse med 5 tagger er felt på Larseng.

- Stemninga er på topp akkurat nå. Det har vært en perfekt jaktdag og vi fikk akkurat det vi var på jakt etter. Nå skal vi ha en lang pause og få oksen inn, sier Trine Hilbertsen, grunneiernes representant i Viltnemnda, og som var med på jaktlaget som felte oksen.

Det var Steve Rokstad som felte oksen med det som Hilbertsen beskriver som et perfekt skudd.

Les også: Godværet ødelegger elgjakta

Ku og kalv felt

Ved 07-tiden fredag morgen lyktes jaktlaget på Håkøya også i å felle både ku og kalv. Ifølge Hauan foreligger det ingen fullstendig rapport om antall felte dyr i Tromsø.

- Det kan godt være at det er flere som har lyktes i å felle elg, men jeg har ikke hørt noe mer om det, sier han.

Sett flere dyr

Hilbertsen var også med å felle de to dyrene på Håkøya i går. Hun forteller at den noe trege starten på jakta slett ikke skyldes mangel på dyr i skogen.

- Vi startet jakta på oksen tidlig i morrest. I går så vi 12 dyr på Håkøya, og noen av de som bor der har i tillegg observert ei ku med tvillingkalver. Trolig er det minst 15 dyr i området.

Vil utvide jakta

Ettersom antall elger på Håkøya er såpass høyt, ønsker Hilbertsen å utvide jakta på øya.

- 15 dyr er veldig mye, og derfor må vi søke om utvidelse.

Hauan ser på det som lite sannsynlig at ønsket om utvidet kvote blir innfridd.

- Det er jo mulig, men det er ikke så veldig vanlig, sier han.

iTromsø kommer tilbake med mer.