Avisen mener likevel det er en trøst at flere representanter kommer fra fiskerikommuner og kjenner fiskeriene og Norges nest største eksportnæring godt.

Blant disse er Inga Lille Olsen (Ap) som i dag er ordfører i Måsøy kommune i Finnmark og Frank Bakke Jensen (H) fra Båtsfjord i samme fylke. I Troms er Øyvind Korsberg (Frp) gjenvalgt og i Nordland er Lillian Hansen (Ap) godt drillet på fiskeri.

Dessuten er den rødgrønne regjeringens fiskeriminister Helga Pedersen (Ap) innvalgt på Stortinget fra Finnmark.

I Nord-Trøndelag betraktes nåværende landbruksminister Lars Peder Brekk (Sp) som en racer på fiskeripolitikk.

Tord Lien, miljøpolitisk talsmann i Fremskrittspartiet, Sør-Trøndelag, er også blant dem som er engasjert i fiskeripolitikk.

Fiskerifylket Møre og Romsdal er uten markante fiskeritalspersoner, men avisen mener at Elisabeth Røbekk Nørve (H) kan temaet best, med sin bakgrunn i næringskomiteen og i NHO.

Sør for Stad er det ifølge Fiskeribladet Fiskaren dårlig med fiskerikunnskapen blant de nye stortingsrepresentantene, med et par unntak: Hallgeir Langeland (SV) fra Rogaland og trønderen Steinar Gullvåg (Ap) som er innvalgt for Vestfold. Begge har vist stort engasjement i fiskerisaker.

Fiskeribladet Fiskaren mener at partiene ikke har satt yrkestittelen fisker særlig høyt i nominasjonsprosessen. Fem partier hadde en yrkesfisker på sine lister, men ingen kom inn på Stortinget.