Mørke farger og 70-tallet er høstens trend

Tirsdag kveld møtte over 600 damer opp på Bohus for å få tips om mote og interiør.
nyheter

– Vi var her i fjor, og er her i år for å høre om det er noen nye trender og farger samtidig som vi kan få noen gode tips, sier Tone Sørensen.

Under damenes aften ble det holdt foredrag av moteekspert Kathrine Sørland og interiørdesigner Halvor Bakke som begge snakket om sine fagfelt.

– Det er fornøyelig å være her, og det er jo mange gode tilbud. Det er nesten som å være på standup med Halvor. Spesielt når han sa at vi bare måtte bytte ut alt i hjemmet og ta opp lån som «bare» ville ta 25 år å betale ned, ler Elin Jørgensen.

Sørland snakket om mote og hvor lite som skal til for å få det fine antrekket, mens Bakke oppfordret damene til gjøre all oppussing på en gang, ikke rom for rom.

Les også: Hans Henrik (36) har startet interiørblogg

Mye farger

Den store høsttrenden er ifølge foredragsholderne farger, både i mote og interiør.

– Trenden er at det er farger i interiøret vårt, og at det er mørkere. Vi er ferdig med de hvite lyse veggene, vi skal lenger ned på skalaen. Og på messen i Paris var det blått, blått, blått, sier Bakke.

– I mote er det mye det samme. Det er det som er så morsomt, at interiør og mote går som hånd i hanske. Men det går mye i farger, og vi ser mye innslag fra 70-tallet. Samtidig er det mange basisplagg som man kan style hvordan man vil og alt er lov, det er viktig, tilføyer Sørland.

Interiørdesigneren mener at det du må ha i hjemmet ditt er lykter og en god sofa med dunputer. Sørland mener folk kan ha akkurat det de vil i klesskapet.

– Jeg kan gi et tips. Og det er å ha jeans, skjørt, pologenser og en lang strikket cardigan, sier hun.

Les også: Interiørstylistens beste tips til hjemmet

- Er du lei?

Mange kjenner følelsen av å ikke ha noe som helst i klesskapet sitt, og dette hadde Sørland tips for.

– Er du lei av klesskapet ditt må du rydde i skapet, og sorter etter farge. Da vil det se veldig fint ut, og du vil få ny motivasjon. Og så er det enkle små triks du kan gjøre. De plaggene du har kan du godt bruke, men kjøp gjerne et tilbehør til antrekket som gjør en forskjell. Alt handler om balanse, sier hun.

– Det blir fort litt det samme i interiør, man må mikse. Så er du lei av noe i hjemmet kan du bytte ut noen enkle elementer. Samtidig er det lurt å spørre om hjelp, spesielt hvis du har større prosjekter på gang, tilføyer Bakke.