Maskinentrepenør Roald Madsen AS jobber med veier og infrastruktur på oppdrag fra Eiendomsgruppen. De har nå holdt på i rundkjøringen i Kroken i tre måneder. Tirsdag morgen førte det til trafikkaos.

– I løpet av de tre månedene har vi i nesten ni uker ventet på tekniske avklaringer. Vi har funnet ledninger i bakken hvor det har vært uenigheter rundt eierskapet. Derfor har det tatt tid. Vi skulle vært ferdige for lenge siden, sier driftsleder Rune Madsen.

Legger seg flat

Madsen sier det er en uheldig situasjon og legger seg nå flat.

– Jeg må si som sant er, og det er at dette er rett og slett ting vi ikke rår over. Jeg beklager overfor Tromsøs befolkning og bøyer meg i støvet for tålmodigheten de har vist. Jeg ser problemet, og har sett det lenge, sier han.

Nå har det kommet inn en ekstrabestilling, som betyr at de natt til onsdag må legge nye rør i bakken hvor bilene kjører.

– Veien er forhåpentlig asfaltert innen neste uke er omme, sier Madsen.

Manuell dirigering

Mye av grunnen til kaoset i morgentimene tirsdag var lysreguleringen som var satt opp.

– Vi oppdaget at lysene hadde lik intervall på begge sidene. Dette resulterte i mye kø, så vi dirigerte trafikken manuelt, sier Madsen og legger til at de også vil dirigere trafikken manuelt tirsdag ettermiddag og onsdag morgen.

– Innen onsdagen er omme er veilysene borte, sier Madsen.

Vedvarende

Det er også Maskinentrepenør Roald Madsen som står bak stengingen av Tromsøysundtunnelen og arbeidet ved politistasjonen på Stakkevollveien.

– Det er en frustrerende situasjon, og det er enda flere veier vi må lage kaos på før snøen kommer, sier han.

Natt til torsdag begynner de arbeidet ved Statens vegvesen på Mellomveien og ved Sommerlyst skole.

Neste uke står Evjenveien for tur.

– Det vil bli en del kø og trafikale problemer, sier Madsen.

Tunnelen vil ha redusert fremkommelighet til 1. mai 2017.

– Det er et kaos som kommer til å vare lenge. Jeg forstår frustrasjonen og kjenner på den selv. Det er en uheldig situasjon, sier driftslederen.

KAOS: I morges var det køkaos på fastlandet. Foto: iTromsø-tipser