Her kommer Tromsøs fineste turløype

Lysløypene på Kvaløya utbedres, slik at flere tromsøværinger kan benytte seg av Tromsøs naturområder.

FORNØYD: Landskapsingeniør hos kommunen, Henriette Robertsen, gleder seg over nye og bedre turløyper på Kvaløysletta og håper på videre politisk støtte. Foto: Lars Marius Matre 

nyheter

I 2013 begynte kommunen oppgraderingen av lysløypene i området rundt Slettaelva, som en del av et større prosjekt på Kvaløya. Nå er arbeidet begynt på Storelva, som forhåpentlig har fått nye løyper til neste vår.

– For et par uker siden begynte vi på området mot Storelva. Formålet er å gi løypene samme standard som på Tromsøya, slik at de kan brukes til alle årets tider. Dette innebærer å legge nytt, fast underlag, slik at både gående og syklende får benyttet seg av lysløypa om sommeren. I tillegg vil det bli lettere for preppemaskinene å klargjøre lysløypene om vinteren, forteller landskapsingeniør hos kommunen, Henriette Robertsen.

Les også: Markerer turløypene på Fløya-platået

Byens fineste utsikt

Lysløypa på Kvaløya vil strekke seg over syv til åtte kilometer, fra Slettaelva til Storelva. Robertsen bruker store ord når hun beskriver hvordan løypa kommer til å ende opp.

– Det er en helt fantastisk utsikt her og det vil bli en veldig variert løype. Jeg vil gå så langt som å si at det blir Tromsøs fineste tursti, konstaterer hun.

Det vil også bli lettere for rullestolbrukere å benytte seg av løypene, men Robertsen innrømmer at det ikke er lett å legge til rette for det i naturområder.

– Universell tilrettelegging er noe vi streber etter, men lysløypene er ofte i kuperte terreng, noe som gjør det vanskeligere for oss, forklarer hun.

Les også: Valgt til årets friluftsråd

Spent på politikken

Robertsen håper nå at det nye politiske styret vil gi videre støtte til utbedring av tromsømarka.

– Det er litt spennende med politisk skifte, med tanke på hvorvidt de kommer til å fortsette å støtte prosjektene våre. Vi har ikke fått noen konkrete signaler på hva som kommer til å skje, men jeg har tro på at de ser verdien i gode turområder og fortsetter å støtte opp om det. Hver krone investert i turstier er en krone investert i helse, konstaterer hun.