Nå kommer regnet i store mengder

Husk regntøyet på mandag, for nå blir det veldig vått.

Finn fram paraplyen, for kommende uke blir det grått og vått. 

nyheter

Høstsola lar dessverre fortsatt vente på seg i den kommende uka.

- Vi har et stort nedbørsområde som er på vei inn mot oss fra sørvest. Allerede søndag kveld vil det bli mye regn på Senja, som i løpet av natta vil bevege seg østover. Det betyr at det vil regne veldig mye i Tromsø fra og med mandag, sier vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig ved Vervarslinga i Tromsø.

OBS-varsel

Meteorologen har sendt ut OBS-varsel gjeldende fra søndag kveld med lokalt store nedbørsmengder i Troms. Søndag kveld vil regnet treffe vest for Lyngsalpan, før det beveger seg østover fra mandag.

- På et døgn vil det komme 45-55 millimeter med nedbør. Det er ikke ny rekord, men det er snakk om store mengder. Vi får så mye regn cirka annethvert år, forklarer vakthavende meteorolog.

Etter en særlig våt mandag vil regnet minke noe fra tirsdag ettermiddag.

- Det vil fortsatt være periodevis med nedbør og det vil ikke bli helt oppholdsvær dessverre, sier vakthavende meteorolog.

- Hvordan ser resten av uka ut?

- Det blir nok grått hele uka. Det vil variere mellom byger og regn, og de foreløpige prognosene for neste helg viser en del lavtrykksaktivitet, som betyr regn og skyer, sier Hallerstig.

Vind og plussgrader

I tillegg til regn så vil det også blåse noe, mest på ytre strøk.

- Vi får inn litt sørvestlig vind, som kan gi liten kuling på kysten. Det vil være noe vind gjennom hele uka, sier Hallerstig.

Og om du ennå ikke har lagt om til vinterdekk, så har meteorologen en gladmelding. Det ser nemlig ikke ut som om veiene i Tromsø blir særlig glatte til tross for økt nedbør.

- Temperaturmessig blir det noe varmere og om det kommer snø så vil dette falle på fjelltoppene. Det vil være plussgrader hele uka bortsett fra i grensetrøkene, sier vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig.