GRØNNEGATA: Tromsøs eneste økonomi-hotell feirer ett år. Norges yngste hotelldirektør er ydmyk og stolt over teamet som har driftet hotellet, etter å ha møtt skeptikere og tilhengere i forkant av etableringen.

– Det har vært et veldig hendelsesrikt år, sier Mattias Stengl, som er hotelldirektør for Xpress i Grønnegata.

Les også: Blir ny kirkeverge.

Sjiraff på rommet

Etableringen ble nemlig møtt med stor skepsis fra noen av byens hotelldirektører da konseptet med små og billige rom, uten frokost eller flerbruksmuligheter åpnet for et år siden. Stengl var også spent på om Tromsø var klar for konseptet.

– Vi åpnet med en klar tanke om at vi ikke skulle åpne enda et vanlig hotell, vi skulle åpne noe som forandret bransjen og måten man driver hotell på. Vi viste fra før av at dette konseptet fungerer i storbyer, men ante ikke at det kunne funke i en liten storby som Tromsø. Personlig var jeg veldig spent og forventningsfull, sier Stengl, som naturligvis har opplevd mye rart det første året, sammen med teamet.

– Her om dagen fikk vi forespørsel om noen kunne få en sjiraff inne på rommet når de ankom. Vi aner ikke om det var snakk om en ekte sjiraff, men vi printa ut en stor plakat som vi hang opp på veggen, sier 24-åringen fra Karlstad.

Les også: Inviterer alle til tidenes homofest.

Godt belegg

Torsdag er dagen hvor hotellet rundet ett år. Da blir det feiring og på hotellet med omvisning, kaffe og fest for de som er interessert.

– Som alle andre vil vi jo ha mer, men vi har hatt et mer en greit belegg. På mange måter er det en suksess, men vi vet vi kan gjøre det enda bedre, sier Stengl, som fikk nasjonal oppmerksomhet for hans unge alder da hotellet åpnet.

– Noen var skeptiske til konseptet vårt, men teamet bryr seg ikke om det, vi har vært helt klar på at vi kjører konseptet hele veien, lytter til gjestena våre og lar dem bestemme om vi er et bra konsept eller ikke. Jeg er overbevist om at vi har trukket mer folk til byen etter at vi har åpnet.

Les også: Norske hoteller fullere enn før.

Vil ha kjæresten nordover

Stengl har nå bodd i Tromsø i 14 måneder, og føler seg som en integrert tromsøværing. Han har forsøkt å få med seg kjæresten nordover, men foreløpig ikke lyktes.

– Hun studerer i Sverige. Jeg får ta en telefon og få henne nordover når hun er ferdig med det. Jeg trives veldig godt i byen, som jeg syns er utrolig spennende og har et kjempegodt kulturtilbud, sier hotelldirektøren.