Se hva 9-åringen la i innsamlingsbøssa

Det var ikke bare penger som fant veien i innsamlingsbøssene til TV-aksjonen.
nyheter

Byens innbyggere har vist et stort engasjement under årets TV-aksjon. Mandag morgen hadde det kommet inn totalt 2.701.137 kroner i Tromsø – både fra bøssebærere og næringslivet. Men under opptellingen var det noe ekstra spesielt som dukket opp.

– Jeg tror folk har hatt positive opplevelser når de har gått med bøsser. Da vi gikk gjennom bøssene, fant vi en lapp der det sto «håper dere kan redde regnskogen» fra en 9 år gammel jente. Det var veldig fint, sier Olsen.

Innsamlingen er ikke helt ferdig ennå, men TV-aksjonen er totalt sett veldig fornøyde i Tromsø.

– Vi ser at det nasjonalt er et lavere tall enn i fjor, men Tromsø har gjort det bra sammenlignet med andre kommuner i landet. Det er bare syv kommuner som totalt sett har samlet inn et høyere beløp enn oss, sier byaksjonskoordinator Marie-Fleurine Olsen til iTromsø.

Les også: Kreativt bidrag til TV-aksjonen

Over gjennomsnittet

Nasjonalt ligger gjennomsnittet per innbygger på 35,42 kroner. Olsen forteller at Tromsø alltid har vært litt under gjennomsnittet – men ikke i år. Gjennomsnittet i Tromsø i år er på 37,16 kroner.

– Det liker vi godt. Nå er vi på 219. plass av alle kommuner når det kommer til kroner per innbygger. I fjor var vi på 348. plass, sier hun.

Hun mener det er tydelig at Tromsø har vært over gjennomsnittlig engasjert i år.

– Til nå har vi klart å motivere 151 næringslivsaktører, mot 130 i fjor, sier Olsen.

Alta slår Tromsø

Fylkesleder for TV-aksjonen i Troms og Finnmark, Eskil Johansen, forteller at Troms fylke ligger an til å bli det femte beste fylket i landet når midlene måles i kroner per innbygger.

– Tromsø gjør det også bra, og blir den nest beste byen i Nord-Norge. Kun Alta slår Tromsø, sier Johansen.

Han forteller videre at Tromsø slo Bodø med god margin.

– Vi er fornøyde. I Troms har vi fått inn 6 millioner kroner, men det vil komme inn mer. I fjor kom det inn 7,6 millioner, men i fjor var et rekordår og vi kan ikke forvente et slikt tall, sier Johansen.

Tromsø har klart å få inn omtrent samme næringsbidrag som i fjor. Det mener Johansen er bra, med tanke på at andre byer har hatt en tilbakegang.

Les også: TV-aksjonen samlet inn over 182 millioner kroner

Gjennombrudd

Nasjonalt har det blitt samlet inn i overkant av 182 millioner kroner til Regnskogfondet under årets TV-aksjon. Fylkeslederen forteller at det er stort for Regnskogfondet.

– Dette er det store gjennombruddet deres. Vi har hatt en stor kampanje for å informere folk om hvor viktig det er å beholde regnskogene. For Regnskogfondet er det stor stas å få en slik pengegave, sier Johansen.

TV-aksjonen i Troms og Finnmark hadde som mål å få inn nok penger til å drifte et av Regnskogfondets prosjekter i Amazonasregnskogen. Det er snakk om et prosjekt som skal beskytte et område på 100.000 kvadratmeter. Hele regnskogen er ifølge Wikipedia og Regnskogfondet på 5.500.000 kvadratmeter.

– Vi ligger an til å kunne finansiere et område som er større enn Troms og Finnmark til sammen, sier Eskil Johansen.