Slik blir helgeværet

Gråvær, nedbør og vind er noe av det vi kan vente oss i helgen. Den eneste muligheten for å se sola har du fredag.

GRÅTT: Det meldes nedbør og vind i lørdag og søndag. Foto: Skjermdump/Yr 

nyheter

– Vi får et lavtrykk som trekker opp fra sørvest i løpet av helgen. Lørdag blir det mest opphold, men så vil det komme regn om kvelden. Søndagen ser tristere ut med mer nedbør, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga i Nord-Norge, Mathilde Hallerstig til iTromsø.

Mulig solgløtt

Det er med andre ord lite sol i sikte de neste dagene. Får du ikke sett den i dag er sjansen liten for at den dukker opp i helgen.

– Den største sjansen for å se sola blir i dag. Det blir noe regn i ytre strøk tidlig på dagen, og deretter skyer og delvis oppholdsvær i hele fylket utover dagen. Hvis du har litt flaks så får du se sola, sier Hallerstig.

Hun legger til at det kan komme snø i høyere strøk først på fredag. Nedbøren vil imidlertid gi seg i løpet av dagen.

Varmluftslomme

Temperaturene den siste tiden har holdt seg stabilt på plussiden, og slik vil det fremdeles bli mener meteorologene.

– Lørdag vil det bli 7–10 plussgrader og mildt. Søndag blir det grått og omtrent de samme temperaturene, men litt kjøligere med rundt 5–7 grader, sier Hallerstig.

Torsdag kveld og natt til fredag hadde frosten lagt seg i Tromsø. Den tror ikke vakthavende meteorolog vi får se igjen de neste dagene.

– I natt var det klarvær, men nå får vi en varmluftslomme som passerer oss lørdag.

Helgen ser også ut til å bli vindfull i Tromsø-regionen.

– Det blir en del vind, med stiv kuling utsatte steder og opp i sterk kuling langs kysten lørdag. Det blir vindfullt, men litt roligere på søndag, sier Hallerstig.