Hyller kjærligheten i nytt moteshow

Kirkens Bymisjon slår et slag for kjærligheten under årets moteshow.

FORVENTNINGSFULLE: Kirkens bymisjon i Tromsø har arrangert fantasifulle moteshow i en årrekke som trekker til seg et forventningsfullt publikum. Her fra showet i 2009 som hadde temaet "drømmer".  Foto: Jon Terje Eiterå

MODELLER: Medlemmer av Ishavsbyen Cykleklubb er blant de i alt 50 som stiller opp som artister og modeller for Bymisjonen førstkommende fredag. Foto: Ann Karina Sogge 

FOKUS PÅ KJÆRLIGHET: Daglig leder Ann Karina Sogge ved bymisjonen i Tromsø har også regien for årets show som har fått mottoet "Love created you".  Foto: Marius Fiskum

nyheter

SENTRUM: For niende året på rad inviterer Kirkens Bymisjon i Tromsø til en glamorøs motevisning med mening. Årets motto er ”Love created you”, noe som vil speile seg i motevisningen førstkommende fredag klokken 21.00.

– Kjærlighet er det viktigste som finnes, og den kommer i mange forskjellige former. Vi slår et slag for mangfoldighet, samtidig som vi ønsker å fokusere på dem som strever i sine kjærlighetsforhold. Mange lever i forhold der vold og tvang er forkledd som kjærlighet. Vi gleder oss til et storslagent show der publikum selv overlates til å tolke det de ser, sier daglig leder Ann Karina Sogge.

Les også: Slik kan du hjelpe flyktningene.

Muntert show

Årets moteshow vil vise både kjærlighet og hat, og bærer et internasjonal preg; alle sangene er på engelsk og mange av de involverte aktørene er fra ulike nasjonaliteter. I år vil blant folk blant annet kunne oppleve en russisk flamenco-danserinne på scenen, i tillegg til akrobatikk fra gjengen på Kulta samt modeller fra både TIL, Ishavsbyen og Tromsø Storm. I år blir det også noe helt nytt.

– Vi har fått med oss en kvinnelig atlet i en ny idrettsgren, nemlig ”pole dancing”. Det er ikke stripping eller burlesk som mange kanskje tror, men en ferdighet som også innebærer artisteri. Vi ønsker å gi byens befolkning et muntert show og vi ønsker å bety noe for byen, sier hun.

Les også: Vil fortsette å hjelpe.

Ungdom bidrar

Hensikten med moteshowet er å samle inn penger til driften av Kirkens Bymisjon, som har samarbeidet med en rekke aktører i byen i en årrekke; som Radisson Blu, Kulta og en rekke sentrumsbutikker som låner ut klær til motevisningen som er åpen for alle. Ann Karina Sogge skryter av ungdommen som er med.

– De synes at det er gøy å lage til et slikt show, men de ønsker også å være med på å skape en forskjell. Ungdom er allerede i dag i kontakt med jevnaldrende som sliter med rus eller andre problemer, man skal ikke være veldig voksen før livets alvor innhenter en, sier hun.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter