Hyller kjærligheten i nytt moteshow

Kirkens Bymisjon slår et slag for kjærligheten under årets moteshow.

FORVENTNINGSFULLE: Kirkens bymisjon i Tromsø har arrangert fantasifulle moteshow i en årrekke som trekker til seg et forventningsfullt publikum. Her fra showet i 2009 som hadde temaet "drømmer". 

MODELLER: Medlemmer av Ishavsbyen Cykleklubb er blant de i alt 50 som stiller opp som artister og modeller for Bymisjonen førstkommende fredag. Foto: Ann Karina Sogge 

FOKUS PÅ KJÆRLIGHET: Daglig leder Ann Karina Sogge ved bymisjonen i Tromsø har også regien for årets show som har fått mottoet "Love created you". 

nyheter

SENTRUM: For niende året på rad inviterer Kirkens Bymisjon i Tromsø til en glamorøs motevisning med mening. Årets motto er ”Love created you”, noe som vil speile seg i motevisningen førstkommende fredag klokken 21.00.

– Kjærlighet er det viktigste som finnes, og den kommer i mange forskjellige former. Vi slår et slag for mangfoldighet, samtidig som vi ønsker å fokusere på dem som strever i sine kjærlighetsforhold. Mange lever i forhold der vold og tvang er forkledd som kjærlighet. Vi gleder oss til et storslagent show der publikum selv overlates til å tolke det de ser, sier daglig leder Ann Karina Sogge.

Les også: Slik kan du hjelpe flyktningene.

Muntert show

Årets moteshow vil vise både kjærlighet og hat, og bærer et internasjonal preg; alle sangene er på engelsk og mange av de involverte aktørene er fra ulike nasjonaliteter. I år vil blant folk blant annet kunne oppleve en russisk flamenco-danserinne på scenen, i tillegg til akrobatikk fra gjengen på Kulta samt modeller fra både TIL, Ishavsbyen og Tromsø Storm. I år blir det også noe helt nytt.

– Vi har fått med oss en kvinnelig atlet i en ny idrettsgren, nemlig ”pole dancing”. Det er ikke stripping eller burlesk som mange kanskje tror, men en ferdighet som også innebærer artisteri. Vi ønsker å gi byens befolkning et muntert show og vi ønsker å bety noe for byen, sier hun.

Les også: Vil fortsette å hjelpe.

Ungdom bidrar

Hensikten med moteshowet er å samle inn penger til driften av Kirkens Bymisjon, som har samarbeidet med en rekke aktører i byen i en årrekke; som Radisson Blu, Kulta og en rekke sentrumsbutikker som låner ut klær til motevisningen som er åpen for alle. Ann Karina Sogge skryter av ungdommen som er med.

– De synes at det er gøy å lage til et slikt show, men de ønsker også å være med på å skape en forskjell. Ungdom er allerede i dag i kontakt med jevnaldrende som sliter med rus eller andre problemer, man skal ikke være veldig voksen før livets alvor innhenter en, sier hun.