– Jeg hadde regnet med at jeg klarer å komme opp i 12–13 meter og jeg må medgi at jeg ble overrasket da målingene viste mer. Det er mye som skal til for å komme såpass høyt, det skal klaffe med både fart, vindtrykk, bølger og teknikk, sier Stien.

Viktigst å slå kompisene

Konkurransen som ble avsluttet 30. oktober, har blitt gjennomført med en sensor kalt ”WOO”, som festes til brettet. Bevegelsessensoren måler hvor høyt man hopper, hvor lenge man er i lufta og hvor hardt man lander, og resultatene blir tilgjengelige på en app på telefonen. Ved hjelp av appen kan man dermed også sammenligne sine egne resultater med andre kitere rundt i verden.

– Sammenlignet med kitere rundt omkring i verden så ligger jeg nå på en 47. ende plass og det er ikke så ille. Vi er flere i Tromsø Kiteklubb som har kjøpt dette instrumentet, så nå forsøker vi hele tiden å slå rekordene til hverandre. Det er jo artig å ha hoppet høyest i landet, men det viktigste er å slå kompisene i klubben, sier Bjørn Stien.

Gode lokale kiteforhold

Tromsømannen ble hektet på kiting i 2006, som han beskriver som en ren adrenalinsport. Siden da har det blitt mange kiteturer til ulike steder i Europa og Brasil, men man behøver ikke å reise langt for å drive på med denne sporten.

– Vi har fantastiske forhold i Tromsø. Vi bor i et ”blåsterholl”, der vi kan drive på med kiting året rundt. Om det er minusgrader så kiter vi på fjellet, ellers er vi ute på havet. Det er en fantastisk sport der man virkelig kommer tett på naturen og som man aldri blir utlært i, sier Stien.

Drar på kiteferie

Bjørn Stien, som til daglig er teknisk sjef i KGS Systemer AS, er svært aktiv i Tromsø Kiteklubb på fritida. Nå har han sammen med fem andre fra klubben reist på treningsferie til Brasil hvor de skal kite i tre uker.

– Hjemme i Tromsø så må vi følge med på vindmålingene og værmeldingene for å få de beste forholdene, mens på kysten av Brasil er det vind hele tiden. Dessuten er temperaturen der også langt mer behagelig enn hjemme for tiden, sier han.