Gir Kirkens Bymisjon hjertestarter

I forbindelse med Liverbirds sitt årlige julelotteri, donerer de en hjertestarter til Kirkens Bymisjon.

HJERTESTARTER: Jørgen Hjertsen og Liverbirds gir en hjertestarter til Kirkens Bymisjon.  Foto: Ronald Johansen

KJØP: Reidar Stenersen i Red Army Tromsø oppfordrer Manchester United-supportere til å kjøpe lodd fra Liverbirds sitt julelotteri. Foto: Arkiv 

nyheter

Siden 2012 har den lokale supportergruppen til Liverpool hatt et årlig julelotteri hvor inntektene har gått til veldedighet. Første året gikk pengene til 23 Foundation, som har fokus på å bedre livet for vanskeligstilte barn og unge i Liverpool-området, og året etter gikk halvparten av pengene til barneavdelingen på UNN. I fjor ga de 37.850 kroner til Kirkens Bymisjon.

LES OGSÅ: Slik opplevde Viktoria (22) å være i koma

Overraskelse

I år overrekker organisasjonen en hjertestarter.

– Vi skal først og fremst ikke ta all æren for overrekkelsen. Vi snakket med XXL om premier til julelotteriet. Da sa de at vi kunne få en hjertestarter som vi kunne donere bort til et idrettslag eller en organisasjon. Vi følte det var naturlig å gi den til Kirkens Bymisjon, forteller Jørgen Hjertsen i Liverbirds.

Organisasjonen vet ikke noe om donasjonen ennå.

– Det blir nok en positiv lesing for dem når de leser denne artikkelen, sier Hjertsen og ler.

– Vi vet ikke om de allerede har en hjertestarter fra før. Dersom de har det og ikke har bruk for en til, kommer vi nok til å gi den til noen som trenger det.

Håper på 100.000 kroner

Liverbirds samlet inn til sammen 75.700 kroner på julelotteriet i fjor. Halvparten av summen går alltid til 23 Foundation.

I år håper Hjertsen på få inn et sekssifret beløp.

– Jeg er ganske sikker på at vi har solgt lodd til over 50.000 kroner per i dag. Målet vårt er å nå 100.000 kroner.

Premiene er ikke av den lille sorten. Flere bedrifter har donert premier til godt over tusenlappen.

– Det har vært mange telefoner og mailer for å samle inn premier, men det har også hendt at bedrifter kommer til oss og vil donere. Det viser hvor stort hjerte næringslivet har når det kommer til å hjelpe andre som ikke har det så lett. Det er helt fantastisk at de bidrar, sier Hjertsen.

LES OGSÅ: Ingvar Olsen donerer 17.500 kroner til barneavdelingen på UNN

Ingen konkurranse ennå

I fjor hadde også Red Army Tromsø, den lokale supportergruppen til Manchester United sin egen innsamlingsaksjon som en vennlig konkurranse mot Liverbirds.

– Vi har vært på tanken om å ha en innsamlingsaksjon i år også, men vi har ikke noe konkret per nå. Vi har også vurdert å ha en innsamlingsaksjon en annen tid på året. Nå har vi jo Liverbirds, movember og rosa sløyfeaksjonen på denne tiden av året, sier Reidar Stenersen i Red Army Tromsø.

– Vi oppfordrer heller alle Unitedsupportere til å kjøpe lodd hos Liverbirds og stikke av med premiene.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter