Hamna-lag til skandinavisk legofinale

Under dagens First Lego League-finale i Tromsø, var det laget No Limits fra Hamna skole som stakk av med førsteplassen og dermed billetten til den skandinaviske finalen.

  Foto: Privat

Vinnerlaget No Limits fra Hamna-skole.  Foto: Privat

Beste resultater fra robotkonkurransen:

No Limits. 735 poeng.

Team Creatix. 349 poeng.

Arctic Riders. 282 poeng.

Team Volta. 279 poeng.

Team Energy. 174 poeng.

Team Insane. 197 poeng.

nyheter

Denne helgen har en rekke byer i Norge avholdt regionale konkurranser og finaler i First Lego League, og Tromsø er én av de byene. Det var i år seks påmeldte lag til kunnskapsturneringen med realfagfokus, som har foregått i en årrekke. I år var det laget No Limits fra Hamna skole som tok førsteplassen og som dermed skal videre til den skandinaviske finalen i Mo i Rana 28. november.

Har trent intensivt

Vinnerlaget er et lag med én jente og seks gutter mellom ti og tretten år. Tre av årets deltakere var også med i fjor, og det har i tillegg kommet til nye på laget som hadde erfaring fra andre lag fra før av. Laget har tre veiledere og har holdt på siden 2014.

- Det har vært kjempegod stemning i dag. Vi har trent intensivt og har erfaring fra i fjor, da vi også vant, så vi visste hva vi gikk til, sier Glenn Bjørkeng, en av veilederne.

Årets tema er fremtidens avfallshåndtering, og i finalene konkurrerte elevene om priser innen markedsføring, samarbeid, teknologi og forskning, samt robotkonkurransen, der lagene styrte en egenlaget robot av lego gjennom en hinderløype.

LES OGSÅ: Her vil de skape fremtidens gründere

Gleder seg

Etter å ha hanket inn teknologiprisen og førsteplassen i robotkonkurransen med 735 poeng, ble First Lego League Champion-prisen tildelt Hamna-laget. Team Creatix fra Solneset skole fikk andreplassen i robotkonkurransen med 349 poeng og vant i tillegg forskningsprisen. Både markedsføringsprisen og samarbeidsprisen gikk til Borgtun-laget Team Insane.

- I finalerundene presterte de veldig bra og alt fungerte 100 prosent. Nå gleder de seg veldig tild en skandinaviske finalen - det er stort for dem, sier Bjørkeng.

– Det som kjennetegner morgendagens helter og talentene Statoil støtter er høy innsats over lang tid, en sterk indre glød for det man driver med og et tydelig læringsfokus. Disse trekkene finner vi også hos deltakerne i FIRST LEGO League. Vi håper arrangementet inspirerer til interesse for forskning, realfag og teknologi, sier Cathrine Instebø, sponsoransvarlig i Statoil.