Inviterer syrisk ungdom til velkomstfest

Ungdommene på Sommerlyst arrangerer velkomstkveld for syrisk ungdom på Driv 19. november.

VELKOMSTFEST: Ingeborg Hirsti (fra venstre), Amida Sæverund, Egil Damsgård, Emil Bøyfot og Birk Holstad. Foto: Kent-Einar Myreng 

STILLER OPP: Bandet Resirkulert er headliner på arrangementet. 

nyheter

I løpet av de to siste årene har ungdommer på Sommerlyst skole arrangert festival ute i skolegården, med god hjelp fra Buktafestivalen. Nå vil de lage en festaften med mening.

– Det blir et arrangement på Driv hvor det blir dans, appeller og konsert. Alle inntektene går til syriske ungdommer i Tromsø, sier Birk Holstad (15)

– I tillegg inviterer vi syriske ungdommer, som får gratis konsert, for å gi dem en skikkelig velkomst til Tromsø, sier Emil Bøyfot (14).

Les også: Se bilder fra ungdomsfestivalen

Lærerikt

Det var elevene selv som kom opp med ideen til festaftenen. Mesteparten av jobben gjør de i valgfaget «produksjon for sal og scene», men litt kveldsarbeid må man regne med.

– Det er utrolig gøy og lærerikt. Artistene har vært veldig åpen og er gira på å være med, sier Ingeborg Hirsti (15).

Valgfagsklassen er på omtrent 50 elever, som alle har bidratt til å spre budskapet rundt om på forskjellige skoler i kommunen.

På sidelinjen står Buktafestivalen for å hjelpe de unge initiativtakerne.

– Vår rolle er å stå på sidelinja for å gi dem tips. Det er imponerende å se hva de får til, sier produsent for Buktafestivalen, Egil Damsgård.

Les også: Musikkommentaren: Strømming for Syria

Vil gjøre noe for dem

– Det er i ferd med å bli et veldig fint arrangement. Det er veldig inspirerende for oss å se hva ungdommen får til alene, sier Damsgård, som er imponert over at ungdommene valgte et så alvorlig tema for kvelden de skal arrangere.

– Vi har sympati for dem, og det er utrolig trist det som skjer. Vi ville bare gjøre noe godt for dem. Med dette viser vi at ungdom kan engasjere seg. Vi merker at mange gleder seg til denne kvelden, sier Emil Bøyfot (14).

Artistene stiller opp gratis og alt av inntekter går til Røde Kors og deres arbeid med flyktningene i Tromsø. Billettene koster 100 kroner, men du kan gi mer.

Elevene åpner også for at du kan donere ting du kanskje kan klare deg uten.

– De er veldig lik oss og har hatt en lik hverdag som oss. Landet de kommer fra er ikke et u-land. Vi håper folk kan gi bort det de ikke selv trenger. Vi aner ikke hva vi får inn, men det kan være klær eller brukte mobiltelefoner, sier Holstad.