Lek, fart og god stemning i Gyllenborgs skolegård

Elevene ved Gyllenborg skole lot seg ikke skremme av kulden da de lørdag arrangerte åpen dag i skolegården.
nyheter

I anledning friluftslivets år, ble det lørdag for første gang organisert åpen dag i skolegården til Gyllenborg skole. Friluftslivets år er en nasjonal markering av norsk friluftsliv hvor målet er å skape oppmerksomhet og bevissthet rundt friluftslivets positive effekter knyttet til folkehelse.

Skolegården var full av løpende barn som kastet seg rundt fra aktivitet til aktivitet. De kunstinteresserte barna fikk male på store lerreter, det ble servert fisk og grønt og det ble spilt bandy. I tillegg ble det avholdt et rebusløp, og til slutt kunne barna samle seg til bålkos. Barn og foreldre så ut til å nyte dagen og stemningen var god.

– Vi har hatt det ganske fint i dag og vi har lekt mye, forteller fjerdeklassingen Loke Toften (9).

Les også: Denne skolen er 50 år

Kunst og uteaktiviteter

Som noe nytt i år var det rigget til med store lerreter ute hvor barna fikk prøve seg som kunstnere. Kulden la ikke en demper på stemningen da barna var godt kledd i kjeledresser.

– Jeg har tegnet et hestetre med epler på, spilt utebandy og prøvd en rebus hvor vi har lett etter plakater med spørsmål, sier Dina Jensen, mens hun står og maler sammen med søsteren sin, Mia Charlotte Jensen.

Les også: Inviterer syrisk ungdom til velkomstfest

Smakfull fisk

I tillegg stilte Sjømatrådet opp og serverte grillet fisk og grønnsaker til både barn og foreldre. Det viste seg å være en kjempehit hos begge gruppene, noe som førte til lang kø.

– Det var så godt at du aner det ikke! Laks og sitron er så bra sammen, bryter Loke Toften entusiastisk ut.

– Fisken var kjempegod. Vi spiste laks og torsk, sier kameraten Sebastian Konrad Bertheussen (9).

Høydepunktet

Senere på dagen beveget foreldre og barn seg inn på skolen for å se det tradisjonelle underholdningsshowet. Underholdningen besto av et moteshow arrangert av syvendeklassingene. De andre elevene på skolen opptrådte med sang og dans. Som en bonus for de sultne, ble det stelt til med et utmerket utvalg av internasjonal mat, pølser, boller, kaffe og kake.

– Jeg gleder meg til å synge foran foreldrene mine, forteller Dina Jensen.