Kåret årets hjemmebrygg

Lørdag kveld lanserte Mack to nye juleøl, «Nissefant» og «Fjøsnisse», samt kåret årets hjemmebrygger.

Harald Bredrup  Foto: Ronald Johansen

nyheter

SENTRUM: Sentrum: Mack inviterte lørdag byens ølentusiaster til juleøllansering for å markere starten på årets julesalg. Gjestene kunne fritt sirkulere rundt i både Ølhallen og Mack Mikrobryggeri. Lokale matprodusenter delte ut smaksprøver og det var filmvising, ølsmaking og live musikk.

I tillegg kåret de årets juleøl i hjemmebryggerkonkurransen.

Stinn brakke

Som noe helt nytt i år hadde Mack brygghus åpen dag til juleøllanseringen hvor gjestene ble vist rundt i hele huset og fikk sett lokalene. I tillegg fikk de smake på både fenalår og grillpølser. De folkekjære gutta i Violet Road og Red Headed Sluts sto for musikken.

– Jeg synes det gikk veldig bra og vi fikk solgt alle billettene, så det ble fullt hus, målet vårt var å vise dem våre fantastiske lokaler samtidig som vi lanserte juleølet. Vi har fått gode tilbakemeldinger og vi vil definitivt holde åpent hus igjen til neste år, sier administrerende direktør, Harald Bredrup.

Årets hjemmebrygger

Hvert år utfordrer Mack alle byens hjemmebryggere til å delta i en juleølkonkurranse og ølet blir bedømt etter utseende, aroma og smak. Den heldige vinneren får mulighet til å være gjestebrygger i Macks mikrobryggeri og brygge øl sammen med dem til neste års juleøllansering.

Årets vinner ble ølbrygger Vegard Skoglund, som kun har eksperimentert med ølbrygging i ett år.

– Det var artig å vinne! Jeg er ny i denne hobbyen, men fikk gode tilbakemeldinger og det var uventet at så mange likte ølen. Jeg laget bokkøl som er en tradisjonell mørk maltpreget øl, sier han, og fortsetter:

– Jeg synes det er fint at de satser mer på hjemmebygg. Som en naturlig konsekvens øker da også interessen for private bryggere, forteller Skoglund.