Her er grunnen til at du står i kø

Statens vegvesen bytter ut kabelbruer, oppgraderer utstyret og utvider de tekniske rommene i Tromsøysundtunnelen.

ANLEGGSOMRÅDE: Slik ser det ut i det ene løpet i Tromsøysundtunnelen. Foto: Lisa Sundstrøm, Statens vegvesen 

nyheter

– Vi har tatt ned alt av kabelbruer i taket av tunnelen og startet med montering av ny kabelbru fra Tomasjord-siden. Vi har også demontert lys og vifter, og akkurat nå driver vi med demontering av nødlys, SOS-telefoner og brannslukningsutstyr, sier Eirin Blix, prosjektleder for Tromsøysundtunnelen.

Oppgraderingen av tunnelen er et omfattende arbeid siden veien må graves opp og utstyr må demonteres.

– En fjerdedel av grøftene er gravd opp, og det er lagt ned trekkrør for kablene i grøftene, forklarer hun.

Utvider

– De tekniske rommene i bunnen av tunnelen skal utvides på grunn av økte krav til sikkerhet. Det skal sprenges seks meter innover for å gi bedre plass til utstyr, sier prosjektlederen.

Les også: Disse bussendringene trådte i kraft denne uken

– Vi skal være ferdig med det ene tunnelløpet neste sommer og det andre i løpet av sommeren 2017. Det har ikke vært noen hindringer bortsett fra trafikkavviklingen, sier Blix.

Arbeidet med tunnelen er i rute, og mye er allerede gjort. Prosjektlederen har stor tro på at det skal bli ferdig innenfor tidsskjemaet.

Les også: Ber folk reise kollektivt mens arbeidet pågår

– Bruk buss

– Vi er nødt til å oppgradere denne tunnelen, så det vil være litt vanskelig fremkommelighet så lenge vi må bruke det ene løpet som avvikling. Vi får tilbakemeldinger om kø på morgenen og ettermiddagen, så vi ønsker å oppfordre folk til å bruke kollektivtrafikken så langt det lar seg gjøre, forteller prosjektlederen.