Danset sammen med over 300.000 barn i hele landet

I dag var flere Tromsøskoler med å danset sammen med hele landet.

Gyllenborg skolegård full av unger på fredag formiddag.

DANS: På Gyllenborg skole danset alle elevene BlimE-dansen i skolegården.   Foto: Tom Benjaminsen

GØY: Rashin Fattahi (t.v.), Paula Haldorsen, Andrea Winje Jensen og Maja Sæterdal fra femte klasse var med på dansen. 

nyheter

På Gyllenborg skole samlet alle de 250 elevene seg i ballbingen for å være med på BlimE dansen på fredag.

– Det er gøy, og det er en kjempefin dans som vi har jobbet ganske lenge med, sier Rashin Fattahi (10).

Fattah og venninnene Paula Haldorsen (10), Andrea Winje Jensen (10) og Maja Sæterdal (10) går i femte klasse, og synes det var morsomt å være med på prosjektet til NRK Super.

– Jeg synes det morsomste med dette er at vi alle kan være sammen og ha det artig, forteller Winje Jensen.

Elevene på Gyllenborg skole er med på BlimE for første gang i år, og de brukte god tid på øvingen.

– Vi har forberedt oss i mange dager før vi gjennomførte dansen i dag, og da har vi sammen med resten av femte klasse danset sammen i musikktimene, sier Haldorsen.

Les også: Lek, fart og god stemning i Gyllenborgs skolegård

Ny rekord

– Vi har 302.500 påmeldte i år, det er ganske mye sammenlignet med 180.000 som var med i fjor. Hvis vi teller med lærere og voksne, tror jeg vi kommer opp i 350.000 som er med på dansen.

Det er det fjerde året BlimE arrangeres, og det begynner å bli en tradisjon for mange, sier prosjektleder Hanne Vennemo fra NRK Super.

Årets BlimE-arrangement har rekordmange påmeldte, og NRK Super synes det er et viktig budskap i BlimE-dansen.

– I år handler det om at det er opp til hver enkelt å gjøre en forskjell i verden, og at det er ganske lett. Et valg om å være grei med andre, er et ganske enkelt valg. Vi har en visjon som heter at barn skal vokse og være viktige. Vi tenker at dette prosjektet svarer på at barn vokser, og vi har funnet en formel som gjør det gøy, så dette blir en festfredag, forteller prosjektlederen.

Les også: Blåste i været - hadde utendørsfest

Brukes flere ganger

Barn i hele landet lærer seg den samme dansen, og alle danser den samtidig i hele landet.

– Vi synes det er hyggelig at skolene bruker oss i ukevis for å øve fram til denne dagen. Det vi har erfart er at mange av barna bruker dansen på skoleavslutninger og andre arrangementer i skolen, til og med 17. mai, sier hun.

Grunnen til at antallet påmeldte nesten har doblet seg fra i fjor kan være fordi i år er det første året barnehagene er med på BlimE.

– Barnehagene har en egen versjon av dansen, som er litt enklere enn skoleversjonen. Vi tror det kan ha noe med at antallet påmeldte har økt såpass mye, men det er fortsatt flest skoler som er påmeldt. Vi vet det er mange som er med å danser som ikke er påmeldt også, så antallet deltakere kan være enda høyere, forteller Vennemo.

NRK Super besøkte et titalls skoler rundt om i landet som de sendte direkte fra, alle de andre skolene skulle stå for filmingen selv.

– Skolene skal filme seg selv, og så sender de den inn til oss. Vi kommer til å legge ut filmene på et norgeskart, så alle kan se på de forskjellige skolene som deltar i fellesskapet, avslutter prosjektlederen.