Paris-ordføreren takker for lysmarkeringen i Tromsø

Tromsøs mest kjente landemerke, Ishavskatedralen, ble lørdag drapert i de franske fargene. Markeringen har gjort inntrykk på ordføreren i den terrorrammede byen.

TRIKOLOREN: Ishavskatedralen ble lørdag kveld belyst i de franske fargene for å minnes ofrene og for å vise avstand til terrorhandlinger.  Foto: Trond Tomassen

TAKKER: Anne Hidalgo takker for solidariteten som ble vist i Tromsø ved at Ishavskatedralen ble lyssatt i rødt, hvitt og blått. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB NTB scanpix 

VIKTIG Å BRY SEG: Ordfører Jarle Aarbakke setter stor pris på tilbakemeldingen fra kollegaen i Paris.   Foto: Trond Tomassen

nyheter

Tromsø blir ofte omtalt som Nordens Paris. Lørdag markerte tromsøværingene sin sympati og medfølelse med ofrene og borgerne i den franske hovedstaden med å  lyssette kirken i rødt, hvitt og blått.

– Ordfører i Paris, Anne Hidalgo, ba meg hilse så mye til Tromsø og byens befolkning og formidle hennes takk for solidariteten uttrykt gjennom at Ishavskatedralen ble lyssatt i rødt, hvitt og blått, sier Norges ambassadør til Frankrike Rolf Einar Fife til VG.

LES OGSÅ: Franskmenn i Tromsø rørt over omsorgen

Holdt appell

– Dette kom i stand ganske fort lørdag ettermiddag. Vi fikk mobilsert menighetsrådet, både styret og sokneprest, som syntes det var god anledning til å vise solidaritet med det franske folk, sier Tromsø-ordfører Jarle Aarbakke.

– Vi fikk på kort varsel mobilisert alle politiske partier i kommunestyret, og hadde en markering av lyssettingen og appell lørdag kveld. Der la jeg vekt på at vi ikke må bli lammet og la hatet få råde, men bygge ned murene mellom folk.

LES KOMMENTAR: "Dette er ekstreme og fanatiske tullinger som ikke skyr noen midler"

– Viktig å bry seg

Tromsø-ordføreren setter stor pris på tilbakemeldingen fra kollegaen i Paris, som to ganger er rammet av terror i 2015.

– Jeg setter veldig stor pris på hilsenen. Det viser oss at det var riktig å gjøre det vi gjorde. Det er en gammel lærdom som aldri må i glemmeboken: Det er viktig å bry seg, og viktig å stå sammen, sier Aarbakke til VG.