Dette utestedet åpner dørene igjen i mars

Nye leietakere planlegger åpning på nyåret.

TILBAKE: Over ett år etter at utestedet Artur lukket dørene for siste gang, er det nå duket for gjenåpning av utestedet. Foto: Reidar Gregersen 

nyheter

Driften av utestedet Artur opphørte 12. januar i år, etter at daværende daglig leder pakket sammen. Etter det forsøkte de ansatte å holde hjulene i gang uten å lykkes, og utestedet ble slått konkurs i mars i år.

Nå har imidlertid nye leietakere kommet inn med store planer.

Dan Even Fanebust Ormø flytter 1. januar til Tromsø og håper det nye utestedet skal starte opp 1. mars.

– Det er helt korrekt at vi skal ta over de gamle lokalene til Artur. Vi overtar leiekontrakten 1. desember og 1. mars er en dato som har vært snakket om for åpning, sier Ormø til iTromsø.

Skifter navn

Ormø blir daglig leder på den nye plassen, som han starter opp sammen med Nordic-kjeden, som blant annet driver uteplassen Gründer vis-à-vis Artur.

– Jeg skal drive plassen sammen med guttene i Gründer, sier han.Leder for Nordic Uteliv, Magnus Utvåg, sier det vil skje flere oppgraderinger av plassen.

– Vi er midt i en prosess nå, så det er mye som fortsatt ikke er helt klart, men Artur skal det ikke hete. Det blir et helt nytt konsept, sier Utvåg til i Tromsø.

– Hvilket konsept skal dere kjøre?

– Det blir tøft, sier Utvåg og utdyper:

– Det blir en ganske trendy plass og ikke en kjempebrun pub. Vi har vært rundt i diverse storbyer og sett på hva som er nytt og «fresht», så det blir et sammensurium av det, som fører til noe bra til slutt, sier Utvåg.

Oppgraderinger

Utestedet blir ingen ren cocktailbar, som det har vært tidligere.

– Det vil være åpent på både dag- og kveldstid og vi vil også ha matservering, sier han.

Samtidig er det ikke et nytt Gründer som åpner.– Det blir ganske forskjellig fra Gründer. Selv om en del ting fortsatt er uavklart, har vi veldig stor tru på plassen. Det er en veldig god beliggenhet og lokalet har et voldsomt potensial, selv om det er litt slitent. Det vil blant annet gå i en del investeringer til å få lokalet i bra stand , samt at vi vil gjøre en del oppgraderinger i bakgården, for å få det skikkelig fint der, sier Utvåg.