Allerede før helgen meldte Vervarslinga Nord-Norge om et kraftig vintervær denne helga.

I løpet av det siste døgnet har nedbørsmengden vært på 20,5 millimeter, med tett snøfall både fredag og natt til lørdag. Snødybden ble lørdag morgen målt til 15 centimeter, melder Meteorologisk institutt.

- Det har kommet en del snø i natt og det vil fortsette å snø utover dagen med gradvis lettere snøbyger lørdag ettermiddag og kveld, sier vakthavende meteorolog Matilda Hallerstig ved Vervarslinga Nord-Norge.

Fint vintervær i vente

Både lørdag og første del av søndag vil være preget av snøbyger på grunn av et polart lavtrykk som er over oss nå, men ifølge meteorologen vil det klarne opp søndag ettermiddag.

- Lavtrykket beveger seg sakte mot Vest-Finnmark, noe som også gjør at snøbygene avtar gradvis. Det vil slutte å snø, det blir minusgrader og mulighet for litt sol søndag ettermiddag.

Best skiføre på søndag

Om man vil ta seg en skitur så kan det være lurt å benytte anledningen søndag. Prognosene viser nemlig at et mildvær er på vei inn mot Tromsø fra mandag.- Det blir varmere i neste uke, noe som gir risiko for slapsaktig vær. Det beste skiføret vil dermed være på søndag, sier Hallerstig.