Kirsten (67) og Mona (43) brukte hele dagen på kjøpesenter

Mor og datter shoppet i fem og en halv time. Likevel hadde de fortsatt ikke alle julegavene i boks.

INGEN OVERSIKT Kirsten Lunde (67, til venstre) og datteren Mona Lunde (43) har mistet tellingen på antall butikker de har besøkt, og aner heller ikke hvor mye penger de har brukt på Black Friday».  Foto: Tom Benjaminsen

FULL HANDLEVOGN – Det ser mer ut enn det er, for det er bare store ting, sier Kirsten Lunde (67) om den overfylte handlevogna. Her sammen med datteren Mona Lunde (43).  Foto: Tom Benjaminsen

MUTTERS ALENE Familiefar Jon-Ivar Westgaard (43) er på leting etter kone og barn som har forsvunnet i kaoset på Black Friday på Jekta.  Foto: tom Benjaminsen

HANDLELYST Stappfulle parkeringsplasser og like fulle handlenett og -vogner. Black Friday har inntatt Jekta Storsenter.  Foto: Tom Benjaminsen

nyheter

Fredag var det Black Friday i Tromsø, og tusenvis av tromsøværinger strømmet til for å få med seg de gode tilbudene. Ved 18.00-tiden fredag kveld var det verste trykket på Jekta over, men noen av kundene var langt fra ferdige.

- Vi har vært her siden klokken 13.00, og har ennå en del handling som gjenstår. Vi skal innom G-Max, Name It, Tilbords og Coop Obs Hypermarked ... og så er vi vel kanskje ferdige, sier Mona Lunde (43).

LES OGSÅ: Over 14.000 hadde besøkt Jekta før klokken 15.00

– Ingen oversikt

Hun er på handletur med moren sin, Kirsten Lunde (67), som har fylt handlevogna til randen med julegaver til familien.

- Hun er nesten ferdig med julegavehandelen, men det er verre med meg. Jeg har nok fortsatt en del igjen, sier Mona.

Etter å ha vært på shopping i mer enn fem timer, synes både mor og datter det er vanskelig å holde styr på hva som egentlig ligger i handlevogna.

- Nei, vet du, jeg husker ikke engang hvor vi har vært. Og jeg har overhodet ikke peiling på hvor mye penger vi har brukt, sier Kirsten.

Saken fortsetter etter videoen


Amerikansk tradisjon

Jon-Ivar Westgaard (43) er på handletur sammen med hele familien, som han for øyeblikket ikke vet hvor er.

-Jeg må vel prøve å finne dem nå. Vi har bare vært her i en time, og til nå har vi kjøpt bukse, vintersko ... og så vet jeg ikke hva fruen har kjøpt, sier han.

Westgaard forteller at han i utgangspunktet ikke er tilhenger av at Tromsø har adoptert den amerikanske tradisjonen «Black friday».

- Det blir litt som med Halloween, og jeg vet ikke helt hva jeg synes om det. Men det er jo noen butikker som har veldig gode tilbud, og så syns jeg vel egentlig ikke det er noe mer kaotisk enn en vanlig lørdag her på senteret.

– Handler dobbelt

Kirsten Lunde og datteren setter i alle fall stor pris på de gode tilbudene, og bryr seg ikke stort om de til tider amerikanske tilstandene.

- Får jeg varene billig, liker jeg det veldig godt, sier Kirsten.

- Er det 20 prosent rabatt, blir jeg glad. Og hvis det er 30, er det jo helt supert. I dag kan jeg få nesten dobbelt så mye for pengene som ellers, så jeg har ingenting imot denne tradisjonen, avslutter hun.