Årets tromsøværing 2015

Overrasket finalist

Karl-Erik Iversen (22) tenker fortsatt på mannen han reddet fra å drukne like før nyttår i fjor. Nå kan han få sin andre utmerkelse for den heltemodige innsatsen.

REDNINGSMANN: Karl-Erik Iversen reddet livet til 87 år gamle Kristian Corneliussen 29. desember i fjor da han falt i havet fra hurtigbåtkaia. Det ble et rørende møte da de to traff hverandre dagen etterpå.   Foto: Ronald Johansen

nyheter

– Oi, det var veldig gøy å høre. Dette var overraskende, sier Karl-Erik Iversen når iTromsø spør hva han tenker om å være én av ti finalister som kan bli Årets tromsøværing 2015.

Hoppet i havet

Det var 29. desember i fjor at Iversen, som da var 21 år gammel, var lynkjapp å reagere da uhellet var ute. Iversen fulgte moren sin til hurtigbåtkaia i Tromsø da han ble vitne til at en eldre mann falt i sjøen.

Få sekunder senere kastet Iversen seg etter i det iskalde vannet og fikk hentet opp 87 år gamle Kristian Corneliussen som hadde mistet balansen og falt gjennom en sprekk mellom båten og kaia. I fallet hadde Corneliussen slått seg og var på vei under vann da Iversen fikk tak i 87-åringen og reddet ham på land.

Drillet i livredning

Nesten ett år etter at Iversen viste en heltemodig innsats, er hendelsen noe som fortsatt sitter friskt i minne.

– Jeg tenker litt på det, han er jo en gammel mann. Da er det greit å få leve litt til, det er jeg veldig fornøyd med. Jeg gjorde en god jobb der og da, sier Iversen ydmykt.

Han tror årsaken til at han reagerte så raskt, er enkel.

– Jeg har erfaring fra forsvaret der vi har trent litt på livredning og blitt drillet i hva vi skal gjøre. Jeg reagerte derfor momentant da dette skjedde, selv om alt gikk veldig fort, forklarer 22-åringen.

LES OGSÅ: Se Kristians (87) rørende møte med redningsmannen

Tildelt medalje

I tillegg til å være blant finalistene til Årets tromsøværing, har Iversen allerede fått én utmerkelse i år for sin heltemodige innsats. 29. april ble han nemlig tildelt medalje fra Carnegies heltefond for sin innsats. Fondets formål er å påskjønne heltegjerninger utført i Norge og der noen frivillig og med risiko eller fare for eget liv, redder andre.

– Det var veldig bra å få en slik utmerkelse, sier Iversen, som har fått flere kommentarer etter fjorårets heltemodige innsats.

– Det er mange som har sagt til meg at det jeg gjorde var veldig bra. Mamma ble spesielt glad, forteller han.