Fikk oppvartning Tromsøya rundt

Det ble ikke spart på noe da Hurtigruten AS og Kirkens Bymisjon slo seg sammen for å lage julebord for bymisjonens brukere i Tromsø.

Stemning: Markus Nordvåg, Johnny Sedolfsen, Lisbeth Larsen, Kurt Johannessen, Rune Sørensen, og Geir Øyvind Olsen, kunne melde om nydelig mat og upåklagelig stemning på MS Midnatsol. 

Fornøyde: Lillebo og Richardsen lot til å være godt fornøyd med avviklingen av arrangementet. 

nyheter

Tirsdag avholdt Kirkens Bymisjon i Tromsø sin juleavslutning. Dette på intet mindre enn Hurtigrutens egen perle; MS Midnatsol.

170 brukere hos bymisjonen hadde tatt turen til avslutningen og det levnet liten tvil om at både ansatte og brukere lenge hadde sett fram til kvelden.

– I utgangspunktet hadde vi fått 150 plasser av Hurtigruten, men vi hadde så mange som 195 påmeldte. Dette er en gave vi har fått av Hurtigruten, og de har vært helt fantastiske og utrolig fleksible. Kvelden har vært en stor snakkis blant våre brukere i to uker nå, så det er helt tydelig at folk har sett fram til dette, forteller John Emil Richardsen i Kirkens Bymisjon Tromsø.

Les også: Vil invitere enslige eldre hjem til julefeiring

Fikk se Tromsø fra sjøsida

På MS Midnatsol ble det servert både buffé og dessert, og i tillegg var det lagt opp til aktiviteter for barna.

– Under arrangementet skal vi på et miniseilas rundt Tromsøya. Vi har med oss alt fra innvandrere og barnefamilier til folk fra rusmiljøet i dag, og det er utrolig hyggelig å ta med folk som kanskje aldri har sett Tromsø fra sjøsida før, sier Richardsen og legger til at arrangementet er et godt utgangspunkt for å gi gode opplevelser og godt samvær hos både brukere og ansatte.

– Det som er spesielt med arrangementet er at vi får samlet alle juleavslutningene til bymisjonen på ett sted. Dette sparer oss masse utgifter og gjør også slik at vi får gitt folk gode opplevelser. Og det er jo dette bymisjonen i all hovedsak driver med, forteller han.

Les også: – Mye som er kos for oss i jula, kan være feller for dyrene

– Fin mulighet til å gi tilbake

Initiativet til arrangementet kom fra Hurtigruten selv, som også sto for både mat og servering under avslutningen. Stein Lillebo, kommunikasjonssjef i Hurtigruten AS, forteller at arrangementet ble til ut fra et ønske om å gi noe tilbake.

– Det er ikke så ofte vi tar folk med på miniseiling, men nå som vi har flyttet hovedkontoret til Tromsø, ønsket vi å vise litt tilstedeværelse i byen og selvfølgelig å gjøre noe ekstra i vår hjemmehavn. Vi er jo heldig som har så sterk tilknytning til kysten og dette er en liten, men fin mulighet til å gi noe tilbake, sier han.

Les også: – Tanken bak er viktigere enn prislappen på gaven

Ønsker gjentakelse

Lillebo forteller at arrangementet tas godt imot, og åpner også for at det kan gjentas i fremtiden.

– Bymisjonen ble et enkelt valg, da de både hadde ønske og kapasitet til å være med. Det er dermed veldig gledelig at det var så populært blant deres brukere. Det er første gang vi gjør dette i år, men siden arrangementet later til å bli helt supert ønsker vi nok å gjøre dette igjen, sier han.