Fylket gir 365.000 kroner til Arctic Race

Arctic Race of Norway mottok onsdag en pengesjekk fra fylkesrådet.

Arctic Race of Norway får støtte fra fylkeskommunen. Dette bildet er fra rittet i 2014, da Alexander Kristoff vant suverent foran Thor Hushovd på andre etappe av Arctic Race.   Foto: NTB Scanpix

nyheter

- Gjennom dette tilskuddet bidrar Troms fylkeskommune til å sikre videreføringen av Arctic Race of Norway for de neste tre årene, samtidig som vi synliggjør en fortsatt vilje til å satse på Arctic Race of Norway, sier fylkesrådsleder i Troms, Cecilie Myrseth (Ap).

LES OGSÅ: Arctic Race i 2017 kan gå fra Murmansk til Tromsø

Under fylkestinget onsdag mottok Arctic Race of Norway en pengesjekk på 365.000 kroner som er bevilget fra fylkesrådet. Pengene skal blant annet gå til et prosjekt som skal se på verdien profileringen av Norge gir gjennom sykkelrittet og kartlegging av effekter og resultater, opplyser Troms fylkeskommune om i en pressemelding.

I tillegg skal man gjøre juridiske utredninger tilknyttet regjeringens bevilgning av 15 millioner i året for de neste tre årene.

- Det at staten nå vil være med på en videre finansiering viser også at fylkeskommunenes innsats i 2012 var fremtidsrettet, men ikke uten risiko, sier Myrseth.